L’Escola Fedac Xarxa de Berga impartirà dos nous cicles formatius de grau superior el curs 2022-23. Són els de Mecatrònica Industrial i Sistemes Informàtics, i donaran continuïtat als de grau mitjà d’Electromecànica i Microinformàtica i Xarxes respectivament. Els cicles s’oferiran en format DUAL, igual que tots els que ja s’estan impartint fins ara a l’escola.

Amb la nova oferta de places per al proper curs, FEDAC Xarxa referma una continuïtat formativa per als alumnes un cop acabat el batxillerat o el cicle formatiu de grau mitjà.

Els altres cicles que ofereix l’Escola Fedac Xarxa a dia d’avui són els de Gestió Administrativa i d’Administració i Finançes de grau mitjà i superior respectivament, que també permeten donar una continuïtat formativa als alumnes del centre.

El centre ofereix totes les etapes educatives: Llar Infants, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

L’escola ressalta la voluntat de promoure i complementar tant l’oferta formativa com  l’activitat econòmica i empresarial del Berguedà, ampliant els convenis de col·laboració entre les diferents empreses i els nous cicles formatius.

Amb la finalitat d’informar a tots aquells interessats sobre els nous cicles formatius de grau superior, s’oferirà una reunió informativa el proper 28 de juny a les 19:30 a l’escola.

Falta d’atracció d’alumnes

El Berguedà és una de les comarques de la regió central amb més problemes per atraure i retenir alumnes de cicles formatius ja que l’oferta és bastant escassa. El curs 2020-2021, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la comarca va veure com marxaven 430 residents a cursar aquests estudis fora de la comarca, mentre només en va poder captar 290, dels quals la meitat corresponen a un sol cicle de grau superior que es fa a l’Escola Vedruna, el d’Audiologia Protètica, i que bàsicament atrau estudiants francesos.