L’increment de casos al Berguedà i la previsible relació amb la Patum es posa de manifest en les mateixes comparses. Pràcticament totes amb les que ha contactat aquest diari han tingut algun cas positiu, tot i que l’afectació ha estat bastant desigual, i en cap cas ha comportat afectacions greus.

La comparsa de la Guita Grossa, que va ser una de les més actives en els actes de celebració dels 400 anys, encapçalada el rànquing amb una xifra rodona. Dels 28 membres de la comparsa, 14 han passat la malaltia en els últims dies. El cap de colla, Jordi Capdevila, va assegurar, però, que tots els positius han tingut un quadre lleu.

En aquest sentit, les altres comparses han tingut la mateixa sort. Òscar Guijarro, cap de colla dels Nans Vells, va comentar que han donat positius cinc membres dels 13 que té la comparsa comptant-hi els col·laboradors, i que tots han tingut símptomes lleus semblants als d’un constipat comú.

D’altra banda, a les comparses dels Vestidors de Plens i Maces i dels Turcs i Cavallets han tingut afectacions menors. «Ha tingut incidència però no gaire com podria semblar», va apuntar Joan Sala, cap de colla dels Vestidors de Plens i Maces.

Qui no ha tingut cap positiu a les seves files és la comparsa del Tabal, tot i que també s’ha de tenir en compte que només l’integren tres membres. El cap de colla, Xavi Prat, va admetre que ha estat una sorpresa no contagiar-se atesa la gran activitat de les jornades de Patum.