El Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha reconegut les bones pràctiques del Consell Comarcal del Berguedà per fer més entenedora la informació del portal de transparència en l’apartat de Convenis i subvencions i de resolucions de sol·licituds d’accés a la informació pública. Els professionals de l’ens han elaborat gràfics per facilitar la comprensió d’aquesta informació a través d’elements visuals, segons detalla l’organisme en una nota.

Ja es complia el que demana la legislació vigent, però s’ha fet un pas més per facilitar a la ciutadania l’accés a la informació. El Consell sosté que la voluntat és que la informació pública als portals sigui clara, entenedora i pràctica.

Paral·lelament, s’han començat a implantar a portals d’ajuntaments de la comarca. El Consell té convenis de col·laboració amb diferents ajuntaments per impulsar la gestió digital i la transparència.

L’AOC ha publicat al seu blog, aquestes bones pràctiques del Consell Comarcal del Berguedà. Hi afirmen que «cal destacar la gran feina realitzada pel Consell Comarcal del Berguedà en pro d’una transparència centrada en la ciutadania, fent més fàcil i simple la consulta de la informació».