La CUP va acollir ahir a Berga Leyla İImret, alcaldessa a l’exili de la ciutat turca de Cizîr, situada a la regió del Kurdistan i que fa frontera amb Síria. La trobada amb İImret va ser el tret de sortida d’una campanya política en solidaritat amb el poble kurd. De fet, la formació anticapitalista ha fet una crida a tots els municipis catalans a condemnar l’actuació imperialista del Govern turc liderat per Erdogan.

Leyla Imret, de 34 anys, va denunciar a Berga que el règim d’Erdogan l’ha destituït i ha imposat un altre governador al seu lloc, i ha abolit totes les institucions creades en paral·lel a l’alcaldia.

Arreu del territori, la CUP també presentarà una moció als plens municipals on condemna l’agressió del Govern turc al Kurdistan i reclama a l’Estat espanyol la necessitat de deixar de proveir d’armament militar a l’Estat.

A la trobada hi va assistir l’exdiputat al Parlament de Catalunya pels cupaires, Pau Juvillà, que va explicar que l’objectiu és fer d’altaveu de la lluita kurda i intercanviar coneixements amb els municipis governats per polítics kurds.