L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2022, que presenta un augment d’un 9% respecte al del 2021 i és d’un total de 5.888.406,39 euros, dels quals gairebé 1,8 milions corresponen a inversions.

L’alcalde del municipi, Josep Maria Altarriba, comenta que es tracta d’uns comptes que continuen la línia del mandat i que tenen per objectiu consolidar projectes iniciats, desenvolupar algunes actuacions pendents i realitzar diverses millores al poble.

Concretament, les inversions ascendeixen a 1.791.377,16 euros i es finançaran amb fons propis de l’Ajuntament i subvencions que ja estan concedides o confirmades. Com a projectes més importants cal destacar, en primer lloc, l’arranjament del col·lector de Costa Garbera, amb un cost de gairebé 600.000 euros. La segona partida més destacada, de 260.000 euros, correspon a l’arranjament del vestíbul i dels serveis del Teatre de l’Ametlla de Merola.

Altres inversions a tenir en compte són la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’escola bressol i la biblioteca, a la zona de la piscina i del pavelló, i a les estacions de tractament d’aigua potable i bombeig per un valor d’uns 180.000 euros, i la realització de la fase 1B del projecte del parc central de Puig-reig, per un valor de 100.000 euros.

A més, també s’hi inclouen més d’una vintena d’actuacions, entre les quals destaquen la instal·lació d’un ascensor al pavelló per a persones amb mobilitat reduïda; la construcció d’un mòdul nou de vestidors al camp de futbol; la instal·lació d’un circuit de pump trak per a patinets, bicicletes petites i skates; la millora de la senyalització urbana i la compra d’un habitatge d’emergència, entre altres obres.

L’alcalde ha recordat que la majoria de projectes esmentats tenen el cofinançament de l’administració. Això, afegit a la possibilitat que tenen els ajuntaments de poder utilitzar el romanent de tresoreria i que el consistori puigreigenc té actualment un percentatge d’endeutament baix, genera certa tranquil·litat a l’equip de govern per poder tirar endavant els projectes previstos. Actualment, el consistori té el 7,39% d’endeutament, «una xifra molt baixa aconseguida gràcies a la bona gestió econòmica dels darrers anys», posen en valor fonts municipals.