De dimarts a dimarts. Això és el que durarà la Festa Major de Gironella, que va començar fa tres dies i que viurà un total de vuit jornades festives amb propostes musicals, culturals, infantils i esportives. Es tracta, com passa ja a tots els municipis, d’una festa major que recupera la normalitat després de la pandèmia, i que va iniciar la primera jornada amb un dels plats forts: la ballada de l’Almorratxa.

Enguany, a més, aquesta activitat popular va estrenar alguns canvis, ja que per primer cop es van realitzar ballades infantils i juvenils.

Èxit d’assistència

Els primers dies de festa major estan registrant un bon nivell d’assistència, demostrant que la gent tenia ganes de recuperar el temps perdut. Així, Lluís Vall, regidor de cultura, festes i patrimoni del consistori gironellenc, comenta que «Estem molt contents amb la resposta de la gent. Ja des del primer dia, la diada de Sant Roc, vam veure que hi havia moltíssima participació per ser un dimarts».

Fins i tot el dimecres, dia que es va fer la presentació del conte dels Gegants de Gironella, s’hi van ajuntar més de 200 persones a l’Espai Santa Eulàlia. «També va ser tot un èxit el concert que es va fer posteriorment, a càrrec de la companyia bagenca Electrobacasis», afirma Vall.

Un any de novetats

Enguany la festa major de Gironella torna de l’impàs per la covid amb alguns canvis. A les novetats referents al ball de l’Almorratxa s’hi suma una estrena destacable: el seguici popular de Sant Roc.

Alhora, els concerts joves van començar dimecres passat en comptes d’arrencar avui, divendres, com solia ser habitual. També s’ha ampliat l’oferta cultural en l’àmbit juvenil –amb espectacles a càrrec d’Electrogralla, El Pony Pisador i Lo Puto CAT DJ– i s’han produït canvis pel que fa a algunes ubicacions, ja que aquests concerts s’han traslladat de la Font del Balç al centre de la vila.

Encara queden cinc dies de festa major amb un bon grapat d’activitats, entre les quals convé destacar el concert que oferirà La Fúmiga aquesta nit i els de demà a càrrec d’Hotel Cochambre i els DJ de RAC105. Gairebé tots els actes seran gratuïts, de manera que només caldrà pagar pels concerts i balls de la gent gran de diumenge i dilluns (4 i 6 euros, respectivament) i per la Festa amb Pol Croketa i DJ Mordee (5 euros).

Les entrades es poden comprar al web d’entradium o bé in situ.