Regió7

Regió7

Berga projecta un punt d'informació turística de Queralt però necessitarà ajut econòmic

L'Ajuntament també espera rehabilitar una casa de l'obaga de Queralt amb fons Next Generation

La caseta del Funicular Google Maps

La caseta del Funicular que es troba abans d'arribar al Santuari de Queralt es podria convertir en un punt d'informació turístic d'aquest indret i del seu entorn. L'Ajuntament contempla rehabilitar l'edifici i adeqüar-lo per aquest ús. La proposta es portarà a aprovació en el ple ordinari d'aquest dijous al vespre.

Encara s'han de definir amb més concreció, però, les actuacions que s'hi portaran a terme, ja que el consistori està pendent d'obtenir alguna subvenció. El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat en roda de premsa que l'objectiu és que l'edifici "sigui un punt d'informació de les activitats en la natura i turístiques" que es puguin fer al voltant del Santuari i en l'obaga de Queralt.

En paral·lel, el consistori també vol rehabilitar la casa del Querot, una edificació que hi ha a la vora de la carretera de Queralt, just després de passar la Font Negra i la cruïlla per anar als Rasos de Peguera. El regidor ha comentat que podria ser una seu perquè la Mancomunitat de Municipis per a la Biomassa hi faci les seves activitats. Aquest és un projecte que està un pèl més avançat que l'anterior, ja que el consistori aspira a obtenir un ajut de fons Next Generation per fer-hi les millores.

Serra ha afegit que era un edifici que s'adapta molt bé a les característiques de la convocatòria, perquè és de titularitat municipal i principalment es vol millorar l'eficiència energètica i posar-hi una caldera de biomassa.

En tot cas, perquè els dos projectes es facin realitat serà imprescindible que l'Ajuntament obtingui subvencions. Per la caseta del Funicular, el cost de les actuacions seria de 246.000 euros i per la casa del Querot la quantitat seria d'uns 140.000 euros, de manera que el total de l'import és de més de 380.000 euros. L'edil recorda que són quantitats que no estan disponibles en el pressupost de 2022, però puntualitza que és important tenir els projectes aprovats per poder optar als ajuts

Compartir l'article

stats