Reconeixement especial al Forn l’Espurna, de Berga, per obrar un dels millors pans de pagès de Catalunya. L'establiment, ubicat al carrer Salvador Espriu, 12, ha estat un dels cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022. A la final, disputada aquest 17 de setembre a Barberà del Vallès, un jurat compost per sis experts han analitzat els pans dels cinc forns finalistes i han nomenat el guanyador.

El millor pa de pagès de Catalunya

El premi al millor pa de pagès del país se l'ha endut Montserrat Forners. La fleca guanyadora es troba a Barcelona, al número 366 del carrer Castillejos. Allà, els amants del pa podran acudir per comprar i tastar el millor pa de pagès català d'enguany. Segons descriuen els propietaris, l'elaboren “amb les millors farines, aigua i massa mare. Pastat cada dia, reposant amb llarga fermentació i cocció òptima”. 

A banda de l'Espurna de Berga i Montserrat Forners, tres forns catalans més han rebut un reconeixement especial en haver quedat finalistes en aquest concurs. Són els següents:

  • Forn Mistral, de Barcelona (Ronda Sant Antoni, 96; Torres i Amat, 5; D'asturies, 35)
  • L’Obrador dels 15, de Barcelona (Passeig de Maragall, 209; Navas de Tolosa, 401)
  • Forn de pa Massana, de Cornellà de Llobregat (Joaquim Rubió i Ors, 266)