La Berga Bolet tornarà el proper dissabte 1 d'octubre amb la recuperació del concurs de tapes i amb les altres activitats habituals, que ompliran l'eix del carrer Major des de la Plaça de les Fonts fins a la plaça de Sant Pere.

El concurs de tapes comptarà enguany amb la presència de 20 restauradors de la comarca a partir de les 8 del vespre. A aquesta hora es recolliran tres mostres de cada tapa perquè el jurat les pugui valorar. Hi haurà dos premis, el primer de 400 euros i el segon de 200 euros. Des de les 8 del vespre, els visitants també podran degustar les tapes, que tindran un preu de 3 euros i seran de bolets i altres productes.

A banda, una de les novetats destacades d'aquesta edició és que al llarg de tot el dia es vendran bolets frescos però també cuits. "Podràs passejar per la fira i veure les diferents activitats mentre menges bolets", ha ressaltat Orcajo.

Les altres propostes seran tallers, la cercavila de grgants i nans, la trobada micològica i la segona edició de la fira d'artesania. Aquesta ultima activitat, organitzada per l'Ajuntament de Berga i l'asssociació BerguedArt, comptarà amb diverses parades i tallers a la plaça de Sant Pere.

La regidora de Fires de Berga, Roser Rifà, ha recordat que amb la Berga Bolet s'estrena la marca de "Berga, capital de la tardor", que s'allargarà fins a finals de novembre amb diferents fires i propostes culturals.