L’inici del curs escolar a les llars d’infants i centres d’educació primària va arribar amb novetats als centres públics de Gironella. Enguany, es porta a terme una nova gestió municipal, integral i saludable del menjador.

Des d’aquest setembre, les llars d’infants del municipi, Estel Gironella i Estel Bassacs, l’Escola de Gironella i l’Escola Sant Marc comparteixen el servei.

La cuina central, que està totalment equipada, s’ubica a l’Escola Gironella, i des d’allà es distribueix el menjar a la resta de centres, explica Lurdes Roset, regidora d’Ensenyament.

«L’objectiu d’aquest canvi es apostar per un model de menjador escolar de municipi, on els infants de Gironella puguin consumir producte de proximitat i ecològic, i que sigui cuinat al municipi», afegeix l’edil.

Aquest projecte, gestionat per l’Ajuntament, compta amb una Comissió de menjador, formada per equips directius dels diferents centres, AFAs i el consistori, i serà l’encarregada de reunir-se amb l’empresa i vetllar pel bon funcionament dels diferents menjadors.

A més, també s’alinea amb el projecte Health-G!, creat l’any passat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les associacions de famílies de les escoles i del Centre d’Atenció Primàia per fomentar uns hàbits de salut i alimentació més saludables en infants i adolescents.