Berga celebrarà el proper 30 de setembre la primera edició de la Nit Europea de la Recerca posant el focus especialment en el medi ambient i buscant atraure una gran diversitat de públics. Dolors Grau, directora de l'Exploratori de Recursos per la Natura, ha destacat que l'objectiu és divulgar la ciència "d'una manera planera" per arribar als jove si al públic en general.

Durant la jornada s'han programat tres tipologies d'activitats. D'una banda, divendres al matí es faran tallers adreçats a alumnes de 6è de primària i de 1r i 2n d'ESO al claustre de Sant francesc i al Parc del Lledó i al Passeig de la Indústria.

Grau ha assegurat que hi ha hagut un gran interès per part dels institus perquè ràpidament es van exhaurir les inscripcions. De 4 a 6 de la tarda també es faran tallers adreçats a joves d'entre 3r d'ESO i 2n de Batxillerat, però en aquest cas l'assistència és voluntària i a titol individual.

Per altre costat, a les 7 de la tarda la Sala del Casino acollirà un espectacle de ciència obert a tots els públics. Tancaran la progra,ació les microxerrades per a joves i adults que tindran lloc al claustre de Sant Francesc de 8 a 11 de la nit.

Es comptarà amb la presència de set investigadors del Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Servei Meteorològic de Catalunya. El regidor d'Educació i Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, ha destacat que sovint no es posa prou èmfasi en la recerca i ha recordat que aquesta té un impacte posiu en el benestar.

La programació completa de la jornada i la informació dels diferents tallers i microxerrades e spot consultar en la següent pàgina web: www.exploratori.org/nitrecerca.