Del 26 de setembre fins al 2 d’octubre Avià celebrarà la 33a edició de la Setmana d’Homenatge a la Gent Gran amb un programa ben divers que inclou un reconeixement a set persones del poble pel seu vuitantè aniversari. Enguany, com ja és tradició, la celebració tindrà set dies plens de múltiples activitats.

Als matins es portaran a terme diferents activitats físiques a l’aire lliure com les caminades, el torneig de petanca i la tirada de bitlles catalanes; i a les tardes, les activitats seran de caire cultural com conferències, exposicions i xerrades sobre diferents àmbits, música i entreteniment.

La Setmana de la Gent Gran homenatjarà un total de set avianesos i avianeses que aquest any han complert 80 anys. Aquest acte de celebració tindrà lloc el proper dissabte 1 d’octubre dins la sala gran de l’Ateneu després de la celebració d’un dinar de germanor. A més a més, també hi haurà un concert de petit format i música de ball a càrrec de Margarita i les Veus del Ter.

El dimarts 27 i el dimecres 28 al matí es faran les dues caminades, la primera prèviament tindrà una demostració de la tècnica de la marxa nòrdica. També cal remarcar que les diferents xerrades, exposicions i conferències es duran a terme cada tarda a partir de dos quarts de sis al Casal de la Gent Gran.

Finalment, la jornada d’activitats conclourà diumenge al migdia amb la celebració de la missa que inclourà l’actuació de la Coral Santa Maria d’Avià i amb la ballada i cercavila del grup dels Geganters d’Avià fins arribar al Casal. En aquest punt, un cop ja finalitzada la desfilada de la imatgeria, es portarà a terme un vermut popular.

El programa d’actes es pot consultar íntegrament a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Avià. Totes les activitats són obertes i gratuïtes per a tothom i sense límits d’edat.

Dia de festa a Gironella

Gironella també celebrarà la Diada de la Gent Gran el proper diumenge 2 d’octubre amb una jornada amb diverses activitats i novetats. Els actes començaran al matí amb la missa a l’església parroquial cantada per la coral SI FA, SOLFA.

Després, la plaça de la Vila acollirà la ballada de sardanes amb l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig, i al migdia arriba una de les grans novetats: el gran dinar de germanor a l’Espai el Blat, a càrrec de Cal Pajares i amenitzat per la Megapubilla cantant a Núria Feliu. Per acabar, es podrà gaudir d’una representació teatral amb Les històries de l’avi Joan.