El Consell Comarcal del Berguedà inicia una campanya per informar a la població que les càpsules de cafè d’alumini i de plàstic són reciclables i no s’han de dipositar a la fracció envasos.

Amb l’afany de continuar millorant el reciclatge a la comarca, l’ens comarcal informa que les càpsules de cafè es poden dipositar a les deixalleries fixes i mòbil del Berguedà, que són punt de recollida d’aquestes càpsules. Com que la majoria de les càpsules de cafè es componen de diferents tipus de materials, principalment elements de plàstics i d’alumini, el fet d’haver de separar-los en dificulta el tractament i reciclatge.

Perquè es puguin reciclar correctament, les càpsules de cafè no s’han de llençar en la fracció envasos, ni tampoc en la fracció orgànica, sinó que s’han de reciclar mitjançant les deixalleries fixes i mòbils, lloc on les recull un gestor especialitzat per el seu correcte tractament.

Un cop reciclades a les deixalleries fixes o mòbils, aquest és el procés que segueixen les càpsules de cafè per al seu reciclatge:

  • Primer es trituren les càpsules per separar els pòsits de cafè.
  • Amb processos mecànics se separen els seus components materials, el plàstic i l’alumini.
  • L’alumini es fon per fabricar nous materials d’alumini.
  • El plàstic es tractarà i s’utilitzarà per fabricar nous productes.

L’any passat a Catalunya es van consumir més de 711 milions de càpsules de cafè, un 20% més que l’any anterior. A les deixalleries catalanes però, van gestionar menys del 5% del total de càpsules consumides a tot el país.

És per aquest motiu que el Consell Comarcal del Berguedà engega aquesta campanya i fa una crida a reciclar correctament les càpsules de cafè l’objectiu de millorar la recollida selectiva. Com a apunt important, la fabricació d’envasos d’alumini comporta una terrible problemàtica ambiental, ja que la producció i extracció d’aquest suposa un elevat cost ambiental i social. Reciclant les càpsules de cafè o utilitzant càpsules compostables o cafeteres a granel es contribueix a minimitzar aquest impacte.

Consulta la ubicació i horaris del servei de deixalleries fixes i mòbils del Berguedà on pots dipositar les càpsules de cafè aquí.