El Tren del Ciment ha tancat la temporada amb 17.685 passatgers. Visitants que del 9 d'abril al 6 de novembre han gaudit d'un tren turístic que circula per la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Aquest trenet va de la Pobla de Lillet al museu del ciment amb quatre parades: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas y Museu del Ciment a Castellar de N'Hug. En cadascuna d'aquestes aturades les persones usuàries descobreixen propostes de gran interès cultural, com el Museu del Ciment i l'Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Altres trens turístics que segueixen en funcionament

El cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova seguiran operatius. Fins al 31 de desembre, el tren cremallera estarà en funcionament de 8.35 h a 19.35 h els caps de setmana i dies festius, i de 8.35 h a 18.35 h la resta de dies.

D'altra banda, el cremallera de Núria circularà els caps de setmana del mes de novembre. Per tant, el tren romandrà fora de servei els dies laborables amb l'objectiu de dur-hi a terme tasques programades de manteniment a les instal·lacions. A partir del 2 de desembre, el Cremallera tornarà a circular diàriament coincidint amb l'inici de la temporada d'hivern de l'estació d'esquí, quan les condicions d'innivació i meteorològiques ho permetin.

El funicular de Gelida continuarà en funcionament tots els dissabtes i diumenges. A més, els dies 12 i 13 de novembre se celebrarà la Funifira, un acte que commemora l'aniversari del Funicular de Gelida, un transport públic col·lectiu i elèctric que fa gairebé 100 anys que funciona com a mitjà de transport sostenible.