Els veïns de Cal Rosal diuen prou a l'incivisme que repetidament es troben a la zona de la fàbrica. Guixades a les parets i brossa a terra són algunes de les actuacions més freqüents, que degraden la imatge de la fàbrica i el seu entorn. El veïnat ha demanat a l'Ajuntament de Berga que hi actuï, ja que aquesta part de la colònia pertany al terme municipal de Berga, però el consistori respon que tècnicament és complicat invertir-hi perquè la fàbrica és de titularitat privada. Es tracta d’una propietat no identificada.

Davant d'aquesta problemàtica, els veïns han pres la inciativa i han decidit organitzar una jornada de treball popular per fer un rentat de cara a la fàbrica. Es farà aquest diumenge, 27 de novembre, a partir de les 11 del matí, i consistirà en repintar façanes de la fàbrica de Cal Rosal, voltants i sanejament del jardí de l'església. Després, es farà una pusa per dinar a base d'arrossada popular (el preu és de 5 euros i cal inscripció prèvia clicant aquí), amb música i vins naturals.

La jornada l'organitza l'Associació de veïns de Cal Rosal amb la col·laboració de l'Associació Cultural i Esportiva, el Konvent i l'Ajuntament de Berga, que paga la pintura i el material necessari per tapar les pintades.

Segons han expressat fons veïnals a Regió7, l’objectiu és «millorar la imatge de la zona». Un cop feta la repintada de façanes deteriorades i la neteja de l’entorn de la fàbrica demanen a l’Ajuntament de Berga «més vigilància policial a la zona per evitar actuacions incíviques».