Cal Rosal obre la porta a les festes amb un concorregut Mercat de Nadal

Els paradistes han fet una valoració positiva de l’ambient i les vendes d’aquest cap de setmana

Els paradistes han fet una valoració positiva de l’ambient i les vendes d’aquest cap de setmana

Els paradistes han fet una valoració positiva de l’ambient i les vendes d’aquest cap de setmana / Anna Costa

El Mercat de Nadal de Cal Rosal ha tingut un bon poder de convocatòria. Es confirma la consolidació d’una cita que el cap de setmana previ a les festes ha omplert Cal Rosal d’ambient nadalenc. 

Aquest diumenge al matí, nombrosos visitants del Berguedà i de fora de la comarca passejaven pel mercat i aprofitaven la varietat de parades per comprar regals. Roba, cosmètica, joies, flors i olis essencials eren alguns dels productes que es podien trobar a la vintena de parades que s’estenien a la Porta del Comerç de Cal Rosal, així com també alimentació: formatges, melmelades o cereals.

Durant tot el cap de setmana, les parades s’han complementat amb activitats lúdiques per als nens i nenes, amb concerts i amb el trenet que ha anat fent viatges entre el centre de Berga i Cal Rosal, amb un bon nombre de viatgers.

Viatgers del trenet que durant el cap de setmana ha fet el trajecte entre Berga i Cal Rosal

Viatgers del trenet que durant el cap de setmana ha fet el trajecte entre Berga i Cal Rosal / Estudi Laiga

Els paradistes feien una valoració positiva de l’ambient i es mostraven satisfets de les vendes: «Alguns clients han vingut expressament per comprar olis corporals, estic contenta», explicava Judith Serra.

«Hi ha hagut moviment de gent durant tot el cap de setmana i les compres han estat notables», comentava a peu de la seva parada de flors Xavier Curriu, president de l’Associació de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal i Olvan. I afegia: «Cal Rosal és un lloc de tradició de mercat, amb el del bolet, el de productors i el de Nadal. Tots funcionen molt bé». Un punt de vista que compartia Maria Costa, de l’Escairador: «El de Nadal, és un bon mercat. Pel que fa al nostre producte estrella, el blat de moro escairat, n’hem venut perquè cada vegada hi ha més gent que recupera el plat com a típic nadalenc».

Maria Costa ha lamentat, això sí, la disminució de visitants de fora de la comarca pel fet que aquest any el tren carrilet no parés al Berga Resort«hem perdut una part de públic, que són la gent del càmping».

Parada del Mercat de Nadal de Cal Rosal

Parada del Mercat de Nadal de Cal Rosal / Anna Costa

Els concerts i les activitats lúdiques han complementat les parades

Els concerts i les activitats lúdiques han complementat les parades / Anna Costa

Els concerts i les activitats lúdiques han complementat les parades

Els concerts i les activitats lúdiques han complementat les parades / Anna Costa