L’Ajuntament de Bagà ha aprovat el pressupost per l’any que ve. Els comptes per al 2023 se situen a 2.571.881 euros, una xifra lleugerament inferior als de l’exercici actual.

Tal com ha explicat la regidora d’Economia i Hisenda, Pilar Grille, es tracta d’un pressupost «contingut i basat en el control de la despesa i en l’eficiència i la gestió municipal». Grille ha fet referència al compromís i a la responsabilitat pressupostària de l’equip de govern i ha recordat que durant aquest mandat s’han aprovat i executat diversos projectes, alguns dels quals veuran la llum aquest 2023 com és la renovació de la plaça Galceran de Pinós o la portada d’aigües en alta, amb una elevada inversió. 

Per a l’exercici 2023 també es contemplen inversions. En aquest sentit, les més destacades són la segona fase de consolidació i restauració del Pont de la Vila, per un import de gairebé 45.000 euros; la supressió de les barreres arquitectòniques al Palau de Pinós, amb la instal·lació d’un ascensor, per valor d’uns 170.000 euros; o la millora de camins municipals, amb un pressupost de 20.000 euros. A més, també es contemplen d’altres inversions amb la compra de material de la brigada, de mobiliari urbà o bé accions de millora a les instal·lacions educatives del municipi. 

La majoria de les inversions es realitzaran amb el suport d’altres administracions a través de subvencions, que es complementaran amb recursos propis. 

El pressupost de Bagà s’ha aprovat aquesta setmana al ple municipal, amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern (Junts) i de la regidora no adscrita. Els regidors de Bagà Endavant van votar-hi en contra, i els de Compromís x Bagà i el regidor no adscrit es van abstenir.