Berga reparteix 70.000 euros amb un cinquè premi de la Grossa de Cap d'Any

A Cardona s'ha venut per terminal un bitllet d'un quart premi dotat amb 10.000 euros

Un quart i un cinquè de la Grossa cauen a la Catalunya Central

Un quart i un cinquè de la Grossa cauen a la Catalunya Central / Laura Busquets - ACN

Núria León

Berga ha repartit 70.000 euros d'un cinquè premi de la Grossa de Cap d'Any. Es tracta del número 26.658. L'ha venut el comerç Impremta Casals del carrer Ciutat (c/Major). Cada bitllet està premiat amb 5.000 euros i n'havia venut 14.

El cinquè premi de La Grossa de Cap d’Any correspon al número 26.658. És un dels tres primers cinquès premis del sorteig de la rifa de Loteries de Catalunya, i el primer que s'ha repartit en el sorteig que s'ha celebrat aquest dissabte al migdia als estudis de Televisió de Catalunya a Sant Joan Despí.

Es dona la circumstància que qui ha anunciat que el premi ha tocat a Berga ha sigut el presentador i periodista Marg Giuró, de Berga. "No m'ho puc creure", ha dit en directe, quan ha anunciat que havia tocat a Berga. A la presentació del sorteig l'ha acompanyat Elisenda Pineda.

Impremta Casals ha venut 14 bitllets d'aquest cinquè premi. Cadascun s'emporta 5.000 euros. El número d’abans i el de després del premiat rebran 150 euros. Si coincideixen les últimes quatre xifres toquen 75 euros; 25 si són les tres últimes i 10 euros si són les dues últimes xifres.

La propietària de l'establiment, Queralt Estruga, ha assegurat a Regió7 que és el primer premi "una mica maco" que dona l'establiment. Està repartit, tot i que una persona es va quedar més d'un número del que ha resultat premiat per repartir-lo entre la família. En aquest cas ha repartit sort.

"És una alegria", ha afirmat Estruga. Ha explicat que es mirava el sorteig per televisió i quan ha sortit el número premiat "em sonava", i en un no res Loteries de Catalunya ja s'ha posat en contacte amb el comerç per confirmar que havien repartit un premi.

Alguns dels afortunats s'han acostat a la botiga al llarg d'aquest dissabte.

Es dona el cas que a Cardona s'ha venut un bitllet per terminal del quart premi. En aquest cas són 10.000 euros. És el 78032, que s'ha venut pràcticament tot a Tortosa. Suposa 1.000 euros per cada euro jugat.

Aquest és el segon dels dos quarts premis que s'han repartit durant el sorteig. El número d'abans i el de després del premiat rebran 200 euros. Si coincideixen les últimes quatre xifres toquen 100 euros; 30 si són les tres últimes i 15 euros si són les dues últimes xifres.

El primer premi de la Grossa, el 03829, premiat amb 200.000 euros ha caigut íntegrament a Barcelona. El segon amb 65.000 euros per bitllet ha estat el 04232, que ha anat a parar bàsicament a Sant Just Desvern . El tercer, premiat amb 30.000 euros ha estat el 88158, venut a Cardedeu.