Els Pastorets de Berga tanquen temporada amb rècord d'espectadors: 2.300 persones

L'Agrupació Teatral La Farsa ha posat en escena cinc funcions d'un muntatge renovat i més àgil

Escena dels Pastorets de Berga

Escena dels Pastorets de Berga / Anna E. Puig

Redacció

Els Pastorets de Berga han tancat la temporada 2022/2023 amb un rècord històric d’espectadors. En total, i en les cinc funcions proposades, han passat pel Teatre Municipal de Berga unes 2.300 persones. L'Agrupació Teatral La Farsa valora molt positivament les xifres: "Ens fan molt contents després de la gran feina que genera aquest espectacle de gran envergadura".

El dia amb més públic d’aquesta temporada va ser la nit de Nadal amb un total de 563 espectadors, però tots els dies la platea ha quedat plena i s’ha hagut d’obrir l’amfiteatre perquè ningú quedes fora. No es registraven xifres similars des de l’any 2008, quan van passar pels Pastorets de Berga unes 2.249 persones.

Les novetats proposades per la direcció del projecte poden tenir part de la culpa de l’èxit dels Pastorets d’aquesta temporada oferint un muntatge renovat i amb més agilitat entre escenes.

Una altra novetat d’enguany era la incorporació de música en directe en un parell de funcions, Lluís Gual va ser l’encarregat de dirigir l’orquestra formada per 17 músics que van fer emocionar i entusiasmar al públic assistent. El cor de veus blanques de l’EMMB també van participar de l’espectacle cantant les lletres de les melodies tradicionals.

Un altre dels canvis d’aquesta temporada va ser la important sacsejada del repartiment i la incorporació de dones, per primera vegada a la història d’aquest muntatge, en papers com el Garrofa, el Pallanga o el Jessé. "Totes les novetats van ser molt aplaudides pel públic assistent i la crítica general és molt bona constatant que tothom tenia ganes de Els Pastorets de la represa", apunten fonts de la Farsa.

Els Pastorets de Berga s’han fet possible gràcies a unes 150 persones davant i darrera l’escenari, part fonamental del projecte dirigit per Marc Marginet, Francesc Marginet i Marc Corominas.

Des de l’Agrupació teatral La Farsa agraeixen "la participació de totes les persones voluntàries que han dedicat el seu temps a aquesta tradició nadalenca, però també a totes les persones que aquesta temporada ens han vingut a veure". Avancen que els Pastorets de Berga tornaran el proper Nadal amb més canvis i novetats.