L'arxiu de Berga tanca als usuaris mentre s'adequa la sala de suports especials

Tampoc no es poden fer actes al Pavelló de Suècia els dies feiners

Obres de construcció d’una sala de suports especials a l’Arxiu Comarcal de Berga

Obres de construcció d’una sala de suports especials a l’Arxiu Comarcal de Berga / Ajuntament de Berga

Redacció

L’Arxiu Comarcal del Berguedà, ubicat al Pavelló de Suècia de Berga, queda tancat als usuaris fins que s'acabin les obres que s'estan fent per adequar una sala de suports especials, que ha de permetre guardar amb condicions òptimes fotografies i pel·lícules. Les obres han començat aquesta setmana i tenen un termini d'execució de dos mesos. Durant aquest temps, les consultes es poden fer a l’adreça de correu electrònic acbergueda.cultura@gencat.cat o al telèfon 93 822 15 48.

D’altra banda, la sala d’actes del Pavelló de Suècia també es manté tancada, durant els dies feiners. Els els caps de setmana serà possible fer-hi actes puntuals.

Espai climatitzat

L’obra consisteix en la construcció d’un espai adequat amb aïllaments tèrmics i instal·lacions de fred i control d’humitat per tal que la temperatura es mantingui permanentment entre 10 i 15 ºC i la humitat relativa se situï entre el 40 i el 45 %. Aquestes condicions han de garantir l’òptima conservació de fotografies i pel·lícules i pot ser un incentiu per a donacions de fons documentals fotogràfics a l’arxiu berguedà.

Les fases de les obres

En primer lloc, es duen a terme els enderrocs dels tancaments existents i la retirada dels elements de climatització actuals. Un cop es disposi de l’espai diàfan s’iniciaran les feines de muntatge de panells sandvitx frigorífics amb estructura a terra i suspesa de sostre. Posteriorment, es farà la instal·lació elèctrica alimentant des del subquadre més proper amb una protecció de capçalera pròpia per la climatització i una per l’enllumenat. Tot seguit, es farà la instal·lació de climatització ubicant les unitats interiors i exteriors de refrigeració i els equips de tractament de la humitat. Finalment, es faran comprovacions d’estanqueïtat tèrmica i de funcionament de les instal·lacions.

Obra subvencionada

La redacció del projecte ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Berga, així com la licitació i direcció de les obres, que han estat adjudicades per 68.259 euros. Aquest import està 100 % subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.