Berga completa els enderrocs del carrers Harmonia i Buxadé

Les obres continuen amb la reurbanització d'aquesta zona del barri vell

Darreres tasques d'enderroc, aquesta setmana

Darreres tasques d'enderroc, aquesta setmana / Anna Costa

Berga enllesteix la part d'enderroc dels edificis dels carrers Buxadé i Harmonia que s'havien de tirar a terra per reurbanitzar aquesta zona del barri vell de la ciutat.

En total s'han enderrocat set edificis de propietat municipal en un període de quatre setmanes d'obres, que el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha valorat molt positivament: "Els treballs van a molt bon ritme, vam començar el 9 de gener i s'ha fet molta feina, sense problemes ni impediments". S'ha mostrat satisfet: "L'obra avança ràpid, avança bé i els veïns estan contents. Tal i com està ara ja ens podem fer una idea de com serà el nou carrer, és la imatge de la nova obertura que es preveia amb aquesta actuació".

Darrers enderrocs, aquesta setmana

Darrers enderrocs, aquesta setmana / Anna Costa

La previsió és que en els propers dies es pugui reobrir el trànsit al carrer Buxadé per als veïns de la zona. Paral·lelament, les obres seguiran el seu curs i la següent fase serà la construcció de murs per preparar la plataforma del nou carrer, amb la nova amplada, la distribució del vial, la placeta, la zona enjardinada i el mirador cap al sud.

L'enderroc i els treballs d'urbanització es van adjudicar a l’empresa Serviobres Queralt per un import de 594.323 euros. El termini d’execució és de 9 mesos. Ara, després de l'enderroc i la retirada de la runa, es reurbanitzarà completament el carrer Harmonia, des del carrer Buxadé fins a la travessera d’Harmonia.

Millora d’una zona degradada del Barri Vell

L’objectiu de l’obra, llargament reivindicada pels veïns i veïnes de la zona, és esponjar i millorar un tram del barri vell que les últimes dècades ha patit un progressiu procés d’abandonament i degradació, fet que permetrà augmentar l’assolellament d’un bon nombre d’edificis i la creació d’un nou espai de relació social.

La reurbanització del tram del carrer Harmonia, en un àmbit d’actuació de prop de 600 m2, implicarà l’eixamplament del vial, la renovació completa del paviment, la instal·lació de nou mobiliari públic i la substitució i soterrament de serveis obsolets, així com la creació d’una petita plaça, un nou espai enjardinat amb arbres i una zona de mirador.