Els operaris acabaran d'enllestir, aquest febrer, els tancaments dels laterals de la pista poliesportiva coberta d'Avià. També s'han fet els lluernaris de la coberta.

Els treballs han consistit a fer el tancament parcial vertical del perímetre de la pista per protegir l'espai interior. També s'han tancat parcialment les quatre façanes, per la part superior, a tocar del ràfec de la coberta, protegint el recinte però mantenint la ventilació natural permanent. A més, s'ha fet el tancament d'uns grans lluernaris de la coberta, orientats a nord. Concretament, s'ha fet un tancament calat que permet el pas de la llum i el vent, però que dificulta el pas de l'aigua de la pluja. S'han col·locat uns panells de lames d'acer galvanitzat que ocupen tota la dimensió de les obertures existents.

Pista poliesportiva Ajuntament d'Avià

L'alcaldessa, Patrocini Canal, ha fet palesa la seva satisfacció perquè s'hagi pogut dur a terme la sisena fase d'obres d'aquest equipament. "Ens convenia molt tancar-lo pels laterals perquè quan plovia no el podíem utilitzar. Ara hem solucionat aquesta part". L'obra ha costat 204.465 euros.

D'aquests, 60.000 euros s'han pagat amb ajudes del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat i la resta amb subvencions de la Diputació de Barcelona, ha explicat Patrocini Canal. L'alcaldessa ha indicat que aquest equipament cada cop és més utilitzat no només per a la pràctica esportiva com el futbol sala o el bàsquet o com a punt de sortida i arribada de curses de BTT sinó per altres activitats com les de l'escola Santa Maria d'Avià, activitats extraescolars com el patinatge així com activitats culturals i festives, com ara concerts de festa major.

Un cop s'acabi aquesta fase, l'ajuntament no preveu fer-hi noves actuacions a curt termini. L'alcaldessa ha dit que "perquè fos considerat un pavelló caldria fer el 100% dels tancaments de manera que s’hauria de climatitzar per la calor i el fred. Això tindria un cost que l'ajuntament no pot assumir" ha afirmat.