L’arxiu municipal de Cercs incorpora el fons documental de la família Musoll

Inclou documentació de caràcter personal, empresarial i municipal d'entre mitjans dels segles XVIII i XX

Signatura del conveni de donació gratuïta de la documentació per part de l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, i una representant de la família Musoll

Signatura del conveni de donació gratuïta de la documentació per part de l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, i una representant de la família Musoll / Ajuntament de Cercs

Redacció

L’Ajuntament de Cercs i la família Musoll han signat un conveni de donació gratuïta del fons familiar, que inclou documentació de caràcter personal, empresarial i municipal d'entre mitjans del segle XVIII i mitjans del segle XX.

Amb aquesta donació, que la família considera "d’interès per a la col·lectivitat pel seu valor informatiu i cultural", es pretén afavorir la preservació i divulgació del fons, que s'incorpora a l'arxiu municipal de Cers.

El Fons Família Musoll inclou documentació tant de l'antic municipi de La Baells com de Cercs (principalment pressupostos, factures i altra documentació de caràcter comptable), documentació empresarial (sobretot relacions de clients i comptes de la botiga familiar), documentació professional (relacionada amb la feina de mestre d'un membre de la família) i documentació de caire familiar i personal.

Destaquen, entre altres, actes i protocols notarials del segle XVIII, llistats de cases i veïns de finals del segle XIX, llibretes amb treballs i redaccions dels alumnes de l'escola del tombant del segle XX i documentació comptable de La Baells de mitjan segle XIX. El fet que la documentació de l'arxiu municipal desaparegués durant la Guerra Civil i que només es conservin documents esparsos anteriors a 1936 incrementa la importància d'aquest fons documental.

Aquest fons quedarà custodiat a l’arxiu municipal de Cercs. S'hi faran treballs de descripció, conservació i, si cal, restauració, i un finalitzades les tasques de manteniment, la documentació quedarà oberta a la consulta pública.

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, s'ha mostrat content amb col·laboració veïnal, que augmenta el patrimoni documental municipal i que "permetrà conèixer millor com era el dia a dia a La Baells i a Cercs segles passats".