Projecten un mini càmping de luxe a Borredà amb bungalous i tendes tipus safari

Urbanisme aprova el planejament per construir un 'glàmping' amb 35 unitats d’allotjament

Terrenys del futur mini càmping de luxe

Terrenys del futur mini càmping de luxe / Infografia Regió7. Font: Generalitat de Catalunya

Projecten fer un 'glàmping' amb 35 unitats d’acampada a Borredà. La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya central ha aprovat el planejament que en permetrà la construcció. D’aquesta manera, l’oferta d’allotjament turístic del Berguedà incorporarà una nova proposta vinculada a les tendències de viatges amb un cert luxe, que uneixen l’anomenat ecoturisme amb la tranquil·litat i l’allunyament de les massificacions.

És una modalitat que s’anomena 'glàmping', càmping amb glamur, una variant del càmping convencional que va néixer als Estats Units i que s’està estenent per Europa i altres països del món. Tot i que cada vegada més càmpings destinen un espai al 'glàmping', és menys freqüent que sigui exclusivament 'glàmping', amb bungalous, cabanes, o luxoses tendes ben equipades i sense que hi falti cap comoditat.

Aquesta és la filosofia del futur 'glàmping' de Borredà. Els propietaris que han apostat per aquest projecte és una parella que s’ha dedicat tota la vida a l’hostaleria, Ismael i Bettina, que han impulsat projectes com un resort a Palawan, a Filipines. Ara, tenen llum verda per tramitar les llicències i fer els passos necessaris per tirar endavant el 'glàmping' a Borredà: «La previsió era començar de seguida que tinguéssim els permisos, però per qüestions familiars ens hem traslladat una temporada a viure als Estats Units. Esperem poder tornar el més aviat possible», comenta l’impulsor del projecte, que és de Barcelona. Explica per què es van fixar en Borredà: «Vam trobar una propietat en aquesta zona preciosa, que coneixíem per uns amics, i després de fer un estudi sobre viabilitat, que fos legal i que fos sostenible, ens hi vam llençar de cap».

Allotjaments amb privacitat

El futur equipament ocuparà uns terrenys de la zona nord del poble. Els clients del 'glàmping' hi trobaran dos tipus d’allotjaments: una part de bungalous i una altra de tendes tipus safari. «Les dues opcions tindran molta privacitat i s’instal·laran on hi hagi el menys moviment de terres i arbres possibles. Seran 35 unitats d’acampada, apostant per la qualitat i no per la quantitat que permetria el terreny», comenta l’impulsor, i recorda que al 'glàmping' no es permet acampada fora dels allotjaments que s’ofereixen ni tampoc caravanes ni autocaravanes. A part dels allotjaments, hi haurà un edifici de serveis i restaurant. 

L’alcalde de Borredà, Jesús Solanellas, aplaudeix la iniciativa i l’ampliació de les places turístiques que actualment té Borredà amb el càmping, les cases de turisme rural i els pisos turístics.

GLAMPING BORREDA

GLAMPING BORREDA