Aparten del càrrec el secretari de Berga per un suposat assetjament laboral

La Generalitat ha ordenat una mesura cautelar de suspensió de funcions, que pot arribar a sis mesos, mentre resol l’expedient disciplinari que s'ha obert al funcionari

Ple ordinari d'aquest febrer a l’Ajuntament de Berga

Ple ordinari d'aquest febrer a l’Ajuntament de Berga / Arxiu/Anna Costa

La Direcció General d’Administració Local de la Generalitat ha obert un expedient disciplinari a A.P.Z., secretari de l’Ajuntament de Berga, per un suposat cas d’assetjament laboral a personal del consistori. I ha adoptat la mesura cautelar de suspendre’l provisionalment de les seves funcions, pel termini màxim de mig any.

La Generalitat ha actuat arran de la sol·licitud que el govern de Berga va fer el novembre passat al departament de la Presidència, a través de la plataforma Eacat, d’incoació d’un expedient per presumptes fets comesos pel funcionari constitutius de faltes disciplinàries greus i molt greus. 

Faltes greus i molt greus

Segons la resolució, a la qual ha tingut accés Regió7, els fets denunciats que s’imputen al funcionari i que es qualifiquen com a faltes greus són abús d’autoritat en l’exercici del càrrec, per extralimitació de funcions en relació amb la funció d’assessorament legal i vulneració del dret a la integritat moral; falta de consideració cap al personal de l’administració en l’exercici de les seves funcions; originar enfrontaments en el centre de treball. 

I com a faltes molt greus, assetjament laboral continuat a la interventora municipal, al cap de Recursos Humans i a la TAG (tècnica d’administració general) de secretaria; i utilització indeguda de documentació o informació per raó del càrrec o funció.

La sol·licitud de l’Ajuntament de Berga també demanava que s’adoptés la mesura cautelar de suspensió de funcions, i així ho ha resolt la Generalitat adoptant la mesura cautelar de suspensió provisional de funcions a A.P.Z., pel termini màxim de sis mesos «per considerar que la seva presència al lloc de secretaria de l’Ajuntament de Berga durant la tramitació de l’expedient disciplinari podria interferir en la instrucció de l’expedient atesa la naturalesa dels fets que se li imputen i la gravetat de les presumptes infraccions». La suspensió provisional va sortir a efectes la setmana passada.

La resolució s’ha notificat al funcionari afectat, a l’instructor i a la secretària de l’expedient disciplinari, i a l’Ajuntament de Berga. Des de l’ens municipal no han volgut fer declaracions atès que el cas l’ha de valorar la Direcció General d’Administració Local.

Segons la resolució, en el cas que un cop instruït l’expedient disciplinari quedés provat que els fets denunciats constitueixen faltes greus o molt greus, «podran imposar-se les sancions establertes de conformitat amb l’article que regula el règim jurídic dels funcionaris d’administració local».

La incoació de l’expedient disciplinari no és susceptible de recurs. En la part relativa a l’adopció de les mesures cautelars l’interessant podrà interposar recurs potestatiu de reposició davant l’òrgan que ha dictat la resolució, en el termini d’un mes, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l’ordre contenciós administratiu corresponents.