Cal Rosal consolida l'aposta pels Mercats de Productors amb quatre edicions aquest 2023

El mercat d'hivern es farà aquest diumenge, 12 de març, amb una dotzena de parades i un taller d'elaboració de productes del porc

D'esquerra a dreta: Sebastià Prat, alcalde d'Olvan; Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà

D'esquerra a dreta: Sebastià Prat, alcalde d'Olvan; Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà / Queralt Gilibets

Queralt Gilibets

Vendre productes locals en un mercat de proximitat. Aquesta és la filosofia del Mercat de Productors de Cal Rosal, que referma la seva aposta per les parades d’embotits, de formatges, mels, cereals, entre d’altres productes elaborats artesanalment al Berguedà.

La bona resposta que ha tingut fins ara el Mercat de Productors ha incentivat a organitzar-ne un nou cicle aquest 2023. Se’n farà un a cada estació de l’any i aquest diumenge, 12 de març, tindrà lloc el Mercat de Productors d’hivern.

La porta del comerç de Cal Rosal serà l’escenari d’un mercat que de les 10 del matí a les 2 del migdia comptarà amb una dotzena de parades i activitats complementàries com ara propostes infantils i familiars, taller d’elaboració de producte porcí i música en directe amb Trending Covers al migdia.

La temàtica que s’ha escollit per a aquesta edició del mercat és la producció porcina de la comarca, coincidint que l’època de matança del porc. L’explotació familiar ecològica de porcí i boví de cicle tancat El Soler de Preixana, oferirà un taller centrat en l’elaboració de productes del porc. La idea, segons ha comentat l’alcalde d’Olvan, Sebastià Parat, és «oferir la cara de la venda directa, de cuidar el producte, de la producció ecològica i de proximitat».

Sebastià Prat està convençut que el Mercat de Productors de Cal Rosal és una bona manera d’acostar els productes locals i fer que la ciutadania pugui gestionar les compres aprofitant aquests mercats: «Repetim la iniciativa perquè funciona bé i de mica en mica anem fomentant el fet de donar visibilitat i explicar a la població tots els productes que tenim a la comarca per fomentar el consum de proximitat».

El Mercat de Productors de Cal Rosal compta amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. El seu president, Lluís Vall, parla d’un projecte consolidat, després de dues temporades: «Hem aconseguit que el Mercat de Productors sigui una referència per als productors locals».

Els organitzadors s’emmirallen en els mercats francesos i busquen atraure cada cop més públic que no només vagi a passejar per les parades del mercat sinó a comprar: «Volem generar un sentiment de marca, de producte de qualitat dels productors del Berguedà».