L’Hospital de Berga engega un programa de formació de professionals a companys

La propera sessió de 'Dimecres de formació' tractarà sobre la punció intraòssia

Redacció

'Dimecres de formació' és el títol del programa que ha posat en marxa l’Hospital de Berga en una aposta clara per la formació contínua de tot el seu equip professional. Es tracta de píndoles de curta durada (menys d’una hora) que es faran cada dimecres i en què professionals del centre formaran altres companys i companyes, per aprofundir en temàtiques concretes i adquirir coneixements específics en poc temps.

Aquesta setmana, en la primera sessió, s’ha presentat la memòria de la Comissió de Mortalitat 2022. Dimecres que ve, es parlarà de la punció intraòssia, un tema especialment adreçat a infermeres d'Urgències i SEM; i la setmana següent, d’accessos vasculars. Cada sessió es fa dues vegades per facilitar l’assistència de professionals que treballen en els diferents torns.

L’objectiu és que aquestes formacions siguin preferentment a càrrec de professionals interns, que o individualment o equips, puguin presentar una píndola formativa, perquè els companys puguin adquirir coneixements de manera ràpida i eficaç sobre una matèria concreta o per a la realització de determinades tasques en el lloc de treball.

Des de Formació de l’Hospital de Berga, però, també es planteja la possibilitat que si es detecten necessitats formatives específiques que s’ajustin a aquest format, puguin participar-hi formadors externs al centre, professionals d’Atenció Primària i pacients experts, segons la temàtica.