Olvan enceta el cicle 'Sobiranies per un municipalisme transformador'

Les xerrades posaran sobre la taula la transició energètica en entorns rurals, la taula d'habitatge i la sobirania alimentària

Xerrada de L'Arada Creativitat social

Xerrada de L'Arada Creativitat social / Arxiu particular

Redacció

L’Ajuntament d’Olvan acull aquest divendres, 17 de març, la primera xerrada del cicle ‘Sobiranies per un municipalisme transformador’, que organitza l'Ajuntament d'Olvan i l'Arada Creativitat Social SCCL. Es farà a 2/4 de 7 de la tarda a l’Ajuntament d'Olvan i serà sobre transició energètica en entorns rurals. 

Aquest cicle respon als reptes (energètics, alimentaris, habitacionals) que afronten els entorns rurals en el context actual. L’objectiu d’aquestes xerrades és obrir debat sobre les petites col·lectivitats locals, tenint en compte la dimensió, l'entorn natural i els reptes socials, econòmics i ambientals; així com generar discurs i contingut de manera que els òrgans de decisió i participació popular es puguin dotar d’informació i eines per a la presa de decisions i elaboració del pla de treball.

La xerrada d'aquest divendres serà sobre la transició energètica en entorns rurals. Hi participarà en Sergi Saladié (geògraf, investigador i consultor en paisatge, enegia i planejament territorial) i tres experiències inspiradores: la compra col·lectiva de plaques solars del Baix Solsonès, a càrrec de la Marina Vilaseca (de l’Arada i Territori de Masies); la lluita per la recuperació de la central hidroelècrica de Sant Quirze de Besora, de la mà d’Arnau Bosch (regidor i membre de la plataforma Recuperem l’Energia); i un soci de la cooperativa energètica Pedraforca de Saldes.

El dijous 23 de març, a 2/4 de 7 de la tarda a l’Ajuntament d’Olvan, serà el torn de la taula d’habitatge, amb la participació del mateix Ajuntament d’Olvan; de Héctor Simón (de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV); i dues experiències inspiradores: el projecte de masoveria de l’Ajuntament de Navàs, amb Marina Potrony; i la cooperativa Cal Blanxart Coop del barri vell de Berga, de mà de la sòcia Carla Escarrà.

Finalment, el dimecres 29 de març, a 2/4 de 7 de la tarda a Cal Rosal, es debatrà sobre el model alimentari i la sobirania alimentària dels entorns rurals. Les ponències aniran a càrrec de Rosa Binimelis, representant la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central; i dels berguedans Pep Bover de Cal Pauet, i Maria Costa de l’Escairador.