La Fira de Sant Josep omple Gironella de parades, castellers i actes paral·lels

Automoció, alimentació, roba i productes artesans van ser ahir el gran reclam del certamen, que va treure el comerç local al carrer

Fira de Sant Josep a l’avinguda de Catalunya de Gironella

Fira de Sant Josep a l’avinguda de Catalunya de Gironella / Queralt Gilibets. Gironella

Queralt Gilibets

La Fira de Sant Josep de Gironella va omplir de parades ahir l’avinguda de Catalunya i una part del carrer Balmes. Els comerços locals van treure els seus aparadors al carrer i també s’hi van sumar altres firaires i concessionaris de vehicles. El certamen va tenir activitats paral·leles a càrrec de la colla Castellers de Berga i l’Associació Foc als Pedals. 

La fira va començar a les deu del matí amb l’acte dels Castellers de Berga, que van organitzar un taller perquè els més petits es puguin iniciar en el món casteller. D’altra banda, al costat, a la plaça de l’Estació, s’hi podia trobar un recinte amb palets preparats per a una exhibició de Bike Trail organitzada per Foc als Pedals. Abel Pérez, vicepresident de l’entitat, va aprofitar l’oportunitat «per donar a conèixer aquest esport i que la gent vegi què fem i s’animi a provar-ho».

Aquest era el primer any que les parades podien ser a la carretera, atès que els altres anys aquest espai era ocupat pels cotxes exposats. Gemma Rossinyol, propietària de la carnisseria El Refilat, és una de les moltes parades d’alimentació que es podien trobar a la fira. «El matí ha estat molt animat, i està molt bé això de les parades a la carretera, ens ha anat molt bé», deia. 

Altres parades de roba o de joies també tenien presència a la fira, tot i que amb resultats desiguals segons el negoci. Helena Gómez, de la parada Nenaco, reconeixia que «el matí ha estat tranquil, però bé, esperava més vendes». Entre aquestes parades també es podia comprovar que les terrasses dels bars estaven plenes i la gent gaudia del dia. 

A la secció dels cotxes es notava una clara presència dels híbrids i elèctrics, i hi havia un petit escenari on durant unes hores, al llarg del matí, es podia gaudir de la música instrumental en directe de l’Escola de Música de Puig-reig. 

A més de parades, també hi havia un espai amb atraccions per als més petits de la família i una exposició de microcotxes que formaven part d’una col·lecció privada de Claudi Roca.

La fira va finalitzar a la tarda amb un espectacle itinerant que portava per nom Culturitza’t. Estop. 

Els Castellers de Berga comencen la temporada

Amb dos pilars de quatre, la colla castellera de Berga va encetar la temporada acompanyada de la colla de Cornellà i els Joves de Sitges.

Segons Alba Cruanyes, cap de colla dels castellers berguedans, «la temporada es presenta molt bé. Avui venim amb molta gent, som uns 70 i comencem forts». 

L’actuació va continuar amb un tres de set de la colla castellera de Berga i, seguidament, les altres colles van formar els seus pilars. Enmig de l’ambient de fira, les exhibicions es van poder gaudir durant una bona estona al matí.