L’Ajuntament de Berga enderrocarà un edifici privat en estat ruïnós al carrer Verdaguer

L'habitatge s'ha de tirar a terra per l’incompliment de la propietat pel que fa a la conservació i pel seu deteriorament

Immoble (el de la xarxa verda a la façana) vist des de la ronda Moreta

Immoble (el de la xarxa verda a la façana) vist des de la ronda Moreta / Ajuntament de Berga

Redacció

L’Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d’adjudicació del contracte administratiu per l'execució subsidiària de les obres d'enderroc de l'immoble del número 17 del carrer Verdaguer (també té façana a la Ronda Moreta) per un import de 79.565 euros (IVA inclòs).

Aquest 2023 el consistori ja ha dut a terme una actuació subsidiària d'estabilització d'un talús al carrer Santa Bàrbara per un import de prop de 15.000 euros i està prevista una altra obra amb caràcter subsidiari al carrer del Roser.

Un edifici ruïnós

Es tracta d’un edifici de titularitat privada amb planta baixa, dos pisos i golfes, i façanes al carrer Verdaguer i la ronda Moreta. L'habitatge s'ha de tirar a terra per l’incompliment de la propietat pel que fa a la seva conservació i pel seu estat de deteriorament.

El termini previst d’execució de les obres és de 2 mesos, fet que comportarà afectacions a la circulació del carrer Verdaguer i també la ronda Moreta, on caldrà tallar un carril en alguns moments de l’execució dels treballs per motius de seguretat.

Presentació d’ofertes

Les persones naturals i/o jurídiques interessades en concórrer al concurs poden presentar les ofertes durant deu dies hàbils a partir de la publicació al perfil del contractant, fins al dimarts 11 d’abril. La presentació serà mitjançant Sobre Digital, que garanteix la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura.

Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte. La Mesa de contractació estarà formada per un president/a, tres vocals i un secretari/ària i avaluarà totes les propostes per tal d’escollir l’oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació. Podeu consultar tota la informació referent a la licitació del contracte a través del perfil del contractant, disponible al web de l’Ajuntament de Berga.

La façana de l'habitatge t des del carrer Verdaguer

La façana de l'habitatge t des del carrer Verdaguer / Ajuntament de Berga