Gironella treu a concurs la primera fase de les obres per recuperar la via del Carrilet per fer a peu

El primer tram d'itinerari que s'habilitarà serà des de Cal Bassacs fins al polígon Camp del Pals

Imatge simulada de la futura via del Carrilet

Imatge simulada de la futura via del Carrilet / Ajuntament de Gironella

Redacció

L’Ajuntament de Gironella ha tret a licitació la primera fase de les obres per recuperar la via del Carrilet. Es tracta del tram des del carrer Feliu (Cal Bassacs) fins al Polígon d’Activitat Econòmica Camp del Pals, un total de 850 metres lineals.

El projecte proposa posar en valor l’antic pas del carrilet i recuperar-lo com a itinerari per fer a peu. Es planteja un passeig pensat per als vianants i les bicicletes, amb bona part del recorregut paral·lel a la carretera de Bassacs. El camí incorporarà zones de repòs i parada, zones de contemplació del patrimoni i zones arbrades.

David Font, alcalde de Gironella, recorda que el projecte està dividit en diverses fases, i que un cop es completi l'obra es recuperarà tot el recorregut que el Carrilet feia pel municipi: "La via del carrilet ens permetrà unir les colònies industrials amb el nucli del municipi per una nova banda del riu i oferir així un recorregut circular tenint en compte la ruta de les colònies".

La primera fase del projecte té un cost de 263.412 euros, dels quals 200.000 euros provenen d’una subvenció nominativa dels Pressuposts Generals de l’Estat a través de la secretaria d’estat de Turisme.

Les empreses interessades en presentar-se a la licitació poden presentar les ofertes fins el 27 d’abril a través del perfil del contractant.