El Tren del Ciment es posa en marxa aquest cap de setmana

El ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat, entre la Pobla de Lillet i el Museu del Ciment de Castellar de n'Hug, estarà operatiu del dissabte 1 d'abril al diumenge 5 de novembre

Tren del Ciment

Tren del Ciment / Arxiu/Dani Perona

Redacció

El Tren del Ciment, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat, engega la seva dinovena temporada turística aquest dissabte 1 d’abril. La previsió és que circuli fins al 5 de novembre.

El ferrocarril turístic de l'Alt Llobregat fa un recorregut de 3,5 quilòmetres en aproximadament 20 minuts, i permet als visitants contemplar el paisatge que hi ha a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró, un dels més grans de Catalunya amb una enorme diversitat de fauna i flora. 

El Tren del Ciment és considerat un dels trens turístics més representatius de la història ferroviària de Catalunya. Fa la ruta que en el passat unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d’on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

El trenet turístic s’atura a quatre estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment. Els visitants poden triar des de quina d’aquestes estacions volen iniciar el seu viatge. En aquest sentit, la proposta comercial del Tren del Ciment està estretament lligada a dos dels més importants atractius turístics de l’Alt Berguedà: els Jardins Artigas dissenyats per Gaudí i el Museu del Ciment, integrat a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya. Gràcies a la comercialització del bitllet combinat, els passatgers poden gaudir del viatge en el tren turístic i fer la visita a aquests dos equipaments.

Per arrodonir l’oferta, els passatgers poden reposar forces a la Cantina del Clot del Moro, un punt de restauració situat davant del Museu del Ciment que ofereix entrepans, begudes i plats combinats. A més, també és possible visitar l’exposició 'Trens Històrics', una mostra de material mòbil d’època utilitzat a la línia ferroviària de la vall del Llobregat, situada a l’antiga estació de ferrocarril de La Pobla de Lillet. Tant els bitllets senzills pel Tren del Ciment com els bitllets combinats, es poden adquirir anticipadament aquí.