L’Ajuntament de Gironella instal·larà un segon punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

El nou punt s’ubicarà a l’aparcament de la zona esportiva i permetrà carregar dos cotxes simultàniament

El nou punt de recàrrega s’instal·larà a l’aparcament de la zona esportiva

El nou punt de recàrrega s’instal·larà a l’aparcament de la zona esportiva / Ajuntament de Gironella

Redacció

L’Ajuntament de Gironella instal·larà un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics semi-ràpida. S’ubicarà a l’aparcament de la zona esportiva i permetrà carregar dos cotxes simultàniament.

Aquest serà el segon punt de recàrrega que instal·la el consistori i serà gratuït els primers 30 minuts de càrrega. En podrà fer ús qualsevol usuari que disposi de la targeta corresponent per accedir al punt de càrrega i el pagament s’ha de fer a través d’una aplicació mòbil. Un cop finalitzada la càrrega, es descomptarà l’import de la primera mitja hora i s’abonarà a la targeta en un termini de deu o quinze dies.

El funcionament de càrrega és el mateix que al punt instal·lat a l’aparcament de l’Espai el Blat. Segons explica l'alcalde de Gironella, David Font, "hem escollit la zona esportiva perquè és un indret amb molt moviment de gent, tant perquè s'hi concentra l'activitat esportiva com per ser un punt d'on s'inicien rutes pels entorns naturals del municipi".

L’alcalde ha explicat que des de la posada en funcionament de la taxa per a l’ús del punt de recàrrega de l’Espai el Blat, l’Ajuntament no ha notat una disminució de les càrregues, amb 63 usuaris diferents. La recaptació, que és de poc més de 350 euros, "ha servit bàsicament per evitar usos excessius del punt de recàrrega".

La instal·lació del nou punt per carregar vehicles elèctrics a Gironella té un cost de 28.857 euros i l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 5.588 euros del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica.