Rescat nocturn de nou hores de dos escaladors atrapats al Pedraforca

El trencament d'una de les cordes els va impedir seguir amb l'ascens

Actuació dels Bombers aquesta nit passada a la via Estasen, al Pedraforca

Actuació dels Bombers aquesta nit passada a la via Estasen, al Pedraforca / Bombers de la Generalitat

Redacció

Dos escaladors es van encallar aquest divendres al vespre a la via Estasen, a la paret nord del Pedraforca, a Saldes. Una de les cordes que duien se'ls va trencar pel despreniment de roques i van veure que no era segur procedir amb l'ascens, tenint en compte que ja era fosc. Els Bombers van rebre l'avís a 3/4 de 9 del vespre.

Quatre dotacions dels GRAE dels Bombers de Cerdanyola i de la Seu d'Urgell es van posar en marxa i van arribar fins al punt on hi havia l'home, de 50 anys, i la noia, de 24, veïns de Sitges. Segons han informat Bombers els van trobar amb indicis d'hipotèrmia lleu i els van abrigar amb mantes tèrmiques i oferir begudes calentes.

Un cop els escaladors es van refer, i estaven sans i estalvis, es va considerar que la millor opció i la forma més segura era pujar primer fins al cim del Pedraforca, per la banda del Calderer. Un cop a dalt, efectius dels GRAE van decidir que la baixada per la tartera era segura i a quarts de quatre de la matinada van començar el descens. A les 6 del matí d'aquest dissabte arribaven al refugi Estasen.

Rescat dels escaladors a la via Estasen del Pedraforca

Rescat dels escaladors a la via Estasen del Pedraforca / Bombers de la Generalitat