El Berguedà ofereix assessorament per sol·licitar beques per a ensenyaments postobligatoris

L'Oficina Jove del Consell Comarcal ajuda a fer la tramitació, que es tancarà el 17 de maig

L’Oficina Jove del Berguedà ajudarà a tramitar beques

L’Oficina Jove del Berguedà ajudarà a tramitar beques / Unsplash

Redacció

El Ministeri d’Educació i Formació Professional ha obert el període per sol·licitar les beques per a ensenyaments postobligatoris per al curs 2023-2024. El termini per sol·licitar les beques es tancarà el 17 de maig.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal del Berguedà posa els seus serveis a disposició de totes les persones interessades que tinguin dubtes a l’hora de tramitar la beca i necessitin assessorament professional. La petició de les ajudes es pot fer directament mitjançant la pàgina web del Ministeri d'Educació en aquest enllaç.

L’Oficina Jove del Berguedà ajudarà a tramitar només aquelles beques de persones que s’hi adrecin directament per sol·licitar ajuda en el procés.

El conseller de Joventut, Abel Garcia, explica que "el Consell Comarcal del Berguedà a través de l’Oficina Jove treballa per donar totes les facilitats als estudiants". Garcia diu que "el nostre objectiu és que tothom qui ho desitgi pugui sol·licitar les beques per a ensenyaments postobligatoris amb un assessorament professional que els faci de guia en tot el procés". "Hi ha moltes persones que no s’hi veuen capaços o no tenen els mitjans. Amb el suport dels tècnics aquest procés resulta més intuïtiu i senzill", assenyala Abel Garcia.

Qui pot sol·licitar la beca?

Poden sol·licitar la beca els estudiants que el curs acadèmic 2023-2024 cursin els següents ensenyaments postobligatoris tan en centre públics o privats:

  • Primers i segons cursos de batxillerat
  • Formació professional de grau mitjà i de grau superior
  • Ensenyaments artístics professionals
  • Ensenyaments esportius
  • Ensenyaments artístics superiors
  • Estudis religiosos superiors
  • Estudis d’idiomes en escoles oficials (inclosa la modalitat de distància)
  • Cursos d’accés i cursos de preparació per a les proves d’accés a la formació professional i cursos de formació específics per a l’accés als cicles de grau mitjà i de grau superior impartits en centres públics i en centres privats
  • Cicles formatius de grau bàsic, mitjà i superior
  • Ensenyaments universitaris

Més informació clicant aquí.

4.842 consultes a l’Oficina Jove el curs passat

Durant el curs escolar anterior, el 2021-2022, l’Oficina Jove del Consell del Berguedà va atendre un total de 4.842 consultes per temes d’ensenyament. D’aquestes, 3.604 van ser per assessorar els tràmits de beques i ajuts per estudis postobligatoris.

Concretament, l’Oficina Jove va tramitar 1.240 beques d’estudis per ensenyaments postobligatoris, 40 tramitacions de l’Idcat mòbil per poder tramitar les beques i va resoldre 2.364 dubtes sobre les beques.

La documentació que s’ha de presentar és el DNI de l’alumne, el DNI de tota la unitat familiar, el número de compte bancari, carnet de família nombrosa o monoparental (si s’escau), carnet de minusvàlua o discapacitat (si s’escau), contracte de pis estudiants (si s’escau), i els autònoms han d’aportar la seva activitat econòmica.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal va impartir també durant el curs anterior un total de 29 xerrades als centres de secundària per assessorar sobre el funcionament de les beques. Es va arribar a 711 alumnes i 105 pares i mares.