Creen sis itineraris circulars curts per conèixer el Camí dels Bons Homes

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà proposa Caminades conscients al Camí dels Bons Homes per fomentar el contacte amb la natura com a benefici per a la salut

Paisatges que es poden veure fent el Camí dels Bons Homes

Paisatges que es poden veure fent el Camí dels Bons Homes / Agència de Desenvolupament del Berguedà

Redacció

Caminades conscients al Camí dels Bons Homes. És el nou projecte impulsat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà per fomentar el contacte amb la natura, com a benefici per a la salut física, mental i espiritual, tenint en compte que les ofertes de benestar i salut tenen cada cop més demanda.

S'han creat sis itineraris circulars curts, d'entre 5 i 14 quilòmetres, a la part berguedana del Camí dels Bons Homes, entre Castellar del Riu, Peguera, Gisclareny, Bagà, Saldes i Gósol.

Als itineraris es recomanen aturades en punts especials per fer algunes pràctiques meditatives àudio guiades, on les persones poden aturar-se, meditar, escoltar i tenir experiències a través dels sentits, que permetran entrar en contacte amb la natura d’una manera més profunda, sentir una unió, una harmonia que aporta claredat mental, major benestar físic i emocional.

Per seguir les rutes que es troben al web (clicant aquí) i al Wikiloc, cal seguir diferents senyalitzacions de GR, PR i groga de Xarxa de Camins, detallades a la Guia pas a pas. Estan disponibles al Catàleg interactiu amb l ’audioguia i a l'Spotify disponibles per a Android i Apple.

Beneficis i perspectives de les caminades Conscients pel territori

Amb aquesta proposta de turisme de benestar des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà pretén crear experiències de salut i benestar a la comarca, un sector en demanda creixent; millorar i diversificant l’oferta i qualitat turística del territori basada en la sostenibilitat; i reposicionar la marca del Camí dels Bons Homes, ampliant el seu públic potencial.

Les caminades conscients conviden a conèixer més la ruta al públic local del Berguedà, a persones que els agrada caminar i que no tenen la forma física per fer una gran travessa de tants dies, i a persones interessades en millorar la seva salut i tenir major benestar.

La inspiració per caminades conscients

El projecte Caminades conscients al Camí dels Bons Homes ha nascut com a resultat de l’Estudi Melhorament realitzat al 2021 amb la voluntat d’explorar el valor terapèutic en la salut física, mental i emocional de les persones quan tenen un contacte perllongat caminant a la Natura fent la travessa. L’estudi va ser realitzat per la Montse Subirana doctora en psicologia i professora de la UB amb un equip de recerca, a petició de l’Agència de Desenvolupament, ens gestor de la ruta.

Les dades de l’estudi van donar uns resultats molt significatius sobre els efectes en la salut de les persones al tenir una experiència com la del Camí dels Bons Homes, presentant una disminució d’un 22,1% el malestar psicològic, un 34,9% els nivells basals d’ansietat i depressió, un 14,9% els nivells d’ira, i d’un altra banda, es va veure l’augment en un 10,2% la claredat dels valors personals i compromís amb la vida, i un 13,2% de la satisfacció i benestar amb la pròpia vida.

D’una altra banda, els resultats ens va permetre conèixer millor el perfil del consumidor del Camí dels Bons Homes y pensar accions per millorar el producte turístic. Per això, es va fer un pas més generant una sèrie de propostes que vinculin la salut i el benestar amb la natura, i una va ser les Caminades conscients al Camí dels Bons Homes.

Camí dels Bons Homes

Camí dels Bons Homes / Agència de Desenvolupament del Berguedà