El Consell Comarcal del Berguedà instal·larà un pantalà flotant a la Baells per continuar dinamitzant el pantà i potenciar les activitats. El projecte d’instal·lació consistirà en la col·locació del pantalà flotant a l’embassament amb la finalitat de poder-hi embarcar persones que vulguin pujar en barques de rem o vela per poder practicar aquests esports. Es farà quan el nivell de l'aigua del pantà augmenti lleugerament.

La plataforma i la passarel·la han arribat aquest dimecres al magatzem de l’ens comarcal a Cercs i l’han rebut el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, el conseller de Turisme Actiu, Abel Garcia, i l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer.

El president del Consell, Josep Lara, s’ha mostrat satisfet amb el projecte i ha apuntat que “el nou pantalà per facilitar l’embarcació de persones a l’embassament és un pas més del Consell Comarcal en la dinamització de l’espai de la Baells, on ja s'hi han fet altres millores en els accessos, l’aparcament o la navegació”.

El conseller de Turisme Actiu, Abel Garcia, ha afirmat que “potenciar les activitats lúdiques a l’embassament de la Baells per atraure persones a la comarca ens ajuda a dinamitzar l’economia del Berguedà. Aquest nou pantalà flotant permetrà facilitar la pràctica d’esports com el rem o la vela i aquest serà un atractiu més per les persones que viuen a la comarca i per les que ens visiten”.

Al pantalà, s’hi podrà accedir des del terme municipal de Cercs i més concretament l’espai d’ubicació del pantalà serà a la zona de La Mata. A través del camí que deriva del costat est de la carretera C‐1411z.

Les estructures que componen el projecte són el pantalà i la passarel·la d’accés. Aquests dos elements estaran ancorats mitjançant trens de fondeig i morts al fons del pantà i piloedres a la part superior del pantà.

El pantalà tindrà unes dimensions 12,00 x 2,50 metres i 300mm de francbord. L’estructura és d’alumini de qualitat marina. El paviment es preveu tipus ecodeck i la flotació serà de polietilè.

Per accedir al pantalà des del terreny es preveu la instal·lació d’una passarel·la de 6,00 x 1×00 metres. Serà d’estructura d’alumini de qualitat marina amb paviment tipus ecodeck.

El pressupost de licitació del projecte és de 46.585 euros amb IVA.

El pantalà s'ha descarregat al magatzem que el Consell té a Cercs CC Berguedà

El pantalà s'ha descarregat al magatzem que el Consell té a Cercs CC Berguedà