La Junta Electoral obliga Gisclareny a retirar una estelada del parc natural del Cadí-Moixeró

L'ens ha considerat que la bandera està situada en una zona urbanitzada i que ha de seguir la legislació electoral

Redacció

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha obligat l'Ajuntament de Gisclareny, liderat per Joan Tor (Acord Municipal), a retirar una estelada del parc natural del Cadí-Moixeró, segons ha avançat Crònica Global. El motiu és una denuncia presentada per l'entitat Impulso Ciudadano, que inicialment va ser desestimada en primera instància per la Junta Electoral de Berga.

La retirada d'una bandera del parc natural suposa una resolució sense precedents, fet que segons Crónica Global, va generar un debat jurídic molt intens entre els vocals.

L'estelada estava situada concretament al mirador de la Gorgollosa i, en primera instància, la Junta Electoral de Berga va considerar que el mirador no era un edifici, construcció o immoble de titularitat municipal o pública.

Tot i això, la Junta Electoral Provincial ha assegurat que el mirador està situat a tocar del nucli, i que s'hi accedeix per una carretera i unes escales, fet que el converteix en una zona urbanitzada. Aquestes condicions, segons la junta, fan considerar que es tracta d'un espai municipal/públic i que, per tant, s'ha de sotmetre a la legislació electoral.