ERC a Berga perd 200 votants però manté els 2 regidors al consistori

Moisès Masanas obre la porta a escoltar altres partits per arribar a possibles pactes de govern

Moisès Masanas i Adam Majó, ahir a la nit pendents dels resultats

Moisès Masanas i Adam Majó, ahir a la nit pendents dels resultats / Queralt Gilibets

Arnau Valverde

ERC a Berga, amb Moisès Masanas al capdavant, va aconseguir mantenir els dos regidors que ja tenia l’últim mandat, tot i perdre uns 200 votants. Tot i això, l’entrada de nous partits i uns resultats més ajustats han fet que hagi passat de ser la tercera força pel que feia a vots, a la cinquena després d’aquestes eleccions municipals.

«Esperàvem una miqueta més, perquè la veritat és que hem fet una campanya on hem proposat coses que creiem que per la ciutat són molt necessàries, i teníem un projecte de ciutat més que un programa», va dir Masanas després de conèixer els resultats. En aquest sentit, va relacionar-los amb el desgats que pot haver comportat formar part d’un govern. «Toca acceptar-ho i treballar», va apuntar.

Amb els resultats de les eleccions d’ahir, queda descartat repetir el pacte de govern amb la CUP, perquè no arriben a la majoria. En tot cas, Masanas va assegurar que «les forces que tenen la possibilitat de tenir més possibilitats de govern són les que hauran de moure fitxa i després nosaltres ho valorarem».