L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat aquest dijous el primer ple ordinari del nou mandat amb l’aprovació per part d’Avancem Junts del pressupost del 2023 com a principal punt sobre la taula. El pressupost total és de 4.683.588 amb un capítol d’inversions reals de 438.380 euros.

 El regidor d’Hisenda, Pol Vila, ha explicat que s’ha portat al plenari un pressupost amb la voluntat i responsabilitat d’incloure i poder realitzar les inversions del capítol sis, principalment pel que fa a projectes que s’han d’executar el 2023 i que estan subjectes a subvencions ja concedides, segons ha informat el mateix Ajuntament. Vila ha explicat que la resta de capítols s’han adaptat a les necessitats amb petites modificacions ja conegudes que calia encabir al pressupost i ha aclarit que la resta de canvis de partides o modificacions de crèdit es faran en els propers mesos. Així, els principals projectes que disposen de subvencions i que cal executar aquest exercici són la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola Alfred Mata, la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Polígon de Cal Vidal, l’obra de millora de la carretera de Puig-reig a Viver i la renovació del vestíbul i els lavabos del teatre de l’Ametlla de Merola. Igualment, Vila ha destacat que no és el pressupost que voldria el nou equip de govern, sinó que ha estat imposat pel calendari amb l’objectiu d’encabir-hi les inversions necessàries pel municipi. A més, ha avançat que també s’està treballant en la liquidació de l’exercici del 2022 i en la preparació del pressupost pel 2024. 

Per la seva banda, l’oposició de Amb Tu Fem Puig-reig ha valorat la urgència i importància d’aprovar el pressupost perquè els projectes previstos puguin tirar endavant i per justificar les subvencions ja concedides. La regidora Elisabet Teixidor ha demanat quina era la previsió d’execució del projecte del col·lector de Costa de la Garbera. L’alcaldessa, Eva Serra, ha explicat que el segon projecte que s’havia presentat continuava sent inviable i s’ha posat al damunt de la taula una nova modificació del projecte, que suposa un increment del pressupost. Paral·lelament, per poder garantir el finançament extraordinari per tirar-lo endavant, s’ha demanat a la Diputació de Barcelona una moratòria de la subvenció ja aprovada. L’oposició ha demanat també per l’execució d’alguns projectes ja aprovats com l’elevador del pavelló municipal i la compra d’un habitatge d’emergència social.