L’Ajuntament de Gironella, juntament amb el Consell Comarcal del Berguedà, arranjaran tres camins municipals en marc del projecte de millora i manteniment de camins de l’ens comarcal. Gironella és un dels 13 municipis de la comarca on s’actuarà.

A Gironella, són tres camins de gran importància per connectar habitatges del medi rural amb el nucli urbà de Gironella. Es tracta del camí de la Casa Nova del Gibert, de la Caseta de Can Gironella i dels Pedregals, de titularitat municipal i que formen part del catàleg de camins del municipi. Aquests camins tenen el paviment natural del terreny, i tenen punts baixos que no tenen sortida per a aigües, fet que provoca un estancament de les aigües pluvials i la conseqüent degradació del camí.

Les obres de millora consistiran en aportar terres per consolidar la rasant i formigonar-los parcialment, a més s’aprofitarà per recuperar amplades perdudes en alguns punts. En total s’arranjaran 959 metres lineals, dels quals es posarà formigó a 470 metres i es col·locarà senyalització.

David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que aquestes actuacions se sumen a les que ja es van realitzar l’any passat al camí de la Font de l’Ermita i a la carretera de la Guàrdia, i que tenen com a finalitat "garantir la mobilitat i connectivitat de camins rurals cap al nucli urbà", fet que l'equip de govern de la vila (Més x Gironella) garanteix amb actuacions anuals al municipi.

L’actuació té un cost de 103.495 euros, dels quals l’Ajuntament de Gironella n’aportarà 55.995 i el Consell Comarcal del Berguedà 47.500.