Els carrers de Montmajor s’han engalanat per ser l'escenari d'un mercat de principis del segle XX i el veïns i paradistes han recuperat les robes com les de fa més d'un segle. Una on una parella de guàrdies civils ficticis patrullaven els carrers del poble, entre les parades d’alimentació, roba i accessoris, vins i olis, i sobretot amb moltes parades de peces d’antiquaris i artesania.

Les parades del mercat i els carrers han estat l’escenari de petites actuacions. Les feien valuntaris, com el Pol Alguer, que explica que “és el primer any que participo i em dedico a netejar sabates pel mercat”. Tanmateix, a la cantonada de l’edifici del museu del Bolet, un barber pentinava a tot aquell que ho volia, al mateix temps que la parella de monjos i el capellà beneïen a la gent que passava.

Vuit colles geganteres, amb la de Montmajor al davant, han amenitzat la festa a ritme de gralla. Les grans figures han passejat ballant pels carrers del poble. Al migdia, moment de màxima afluència de visitants, hi havia una gran ambient. Alguns visitants són fidels a la citat i hi acudeixen cada any Sílvia Sobirana explica que “tinc família aquí i ja és una tradició. No en els perdem mai”.

Tot i haver coincidit amb les festes majrs de Cardona i Solsona, entre d'altres, els paradistes han fet una bona valoració del matí que qualifiquen d’“un mercat animat, amb molta gent. Mantmajor sempre és una fira interessant, està consolidada i fa venir molta gent. Si hi tenim parada, sempre és un èxit”. Aixxí ho descriu Fortià Cases, propietari de la moianesa Formatges Montbrú, que es mostra "content de les vendes, un any més".

Els paradistes de fora del poble, però, no són els únics que han tingut un bon matí de vendes, a Casa Fígols, de Montmajor, també els ha nat bé. Marta Comelles, gerent de la botiga, valora molt positivament la jornada, sobretot comparada amb la de l'any passat, que “va ser un mercat més fluixet". "Aquest any, tot i que hi hagut tres dies seguits de festa, que pensàvem que la gent marxaria, està anant súper bé".

Uns cent paradisstes han participat en el marcat. Marc Fígols, regidor de Cultura i Festes de Montmajor, assegura que “hi ha més parades que els altres anys i més gent que en les altres festes”. Continuant amb l’èxit del mercat, el dinar popular també ha superat les persones inscrites amb un total de 300 persones.

Un mercat que ha aplegat gent dels pobles del voltant. Moltes famílies, com la de Rocío Melero, han vingut a passar el dia “perquè hi ha molt ambient, ens agraden les coses antigues i els nens els hi agrada tot el que hi ha”. Entre formatges, fuets, coques i antiguitats, el nens s'aturaven a les parades de joguines i a ballar amb els gegants i caps grossos.