Berga ha començat aquest dilluns el repartiment gratuït del cubell groc multifracció. La primera fase se centra en cinc barris de Berga, que són Casampons, la Valldan, el Tossalet de les Forques, els Pedregals i el Balcó del Berguedà, i els veïns d'aquestes zones ja poden recollir el cubell al Mercat Municipal o al Telecentre. Es donen aquest dilluns, dimecres i divendres de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. I també la setmana que ve, dilluns dia 2 d'octubre, dimecres 4 i divendres 6 a les mateixes hores i llocs.

Les persones de Casampons, la Valldan, el Tossalet de les Forques, els Pedregals i el Balcó del Berguedà que no puguin anar a buscar-los en les dates previstes, els podran recollir en qualsevol moment a l’Oficina d’Atenció al Públic de Berga en les seves ubicacions i horaris habituals: al Telecentre que obre els dilluns de 10 h a 13 h i els dimecres de 16 h a 19 h i als baixos de l’Ajuntament de Berga els divendres de 10 h a 13 h.

D’altra banda, aquest dimarts i dimecres, 26 i 27 de setembre, es duran a terme dues assemblees veïnals per informar dels detalls de la primera fase de la implantació. Es faran al pavelló de Suècia a les 19 h.

Les famílies de les primeres àrees d'implantació que disposen del nou cubell ja el podran treure al carrer el dia de la recollida d'envasos (a partir d'ara amb bosses d'escombraries qualsevols, ja que el xip el porta el cubell), de la recollida de rebuig i de paper i cartró. Per a l'orgànica, tot Berga disposa des del 2018 del cubell de color marró, que continuarà servint per a a aquesta fracció.

Dades de dilluns

Aquest dilluns al matí s'han repartit 269 cubells, 209 al Telecentre i 60 al Mercat Municipal, segons han informat des del Consell Comarcal del Berguedà, que gestiona el servei. Amb un matí s'han entregat un 16,8% dels cubells que s'han de lliurar en la primera fase de la implantació del nou cubell per a envasos, paper i rebuig. Una primera fase que inclou sis zones de Berga i en la qual és previst lliurar, entre aquesta setmana i la que ve, 1.600 cubells.

Aquest dilluns a la tarda s'han repartit 144 cubells, 131 al Telecentre i 13 al Mercat.

En total, en tot el dilluns s'han lliurat 413 dels 1.600 cubells de la primera fase, un 25,8%.