El sector comercial i la restauració s'uneixen per dinamitzar el barri vell de Berga i revitalitzar-lo amb una nova edició de la fira Berga Bolet, que omplirà d'activitat el carrer Major i les places durant tot dissabte, 7 d'octubre.

El plat fort serà el 7è concurs de tapes del bolet, que enguany compta amb la participació de 24 propostes. Són dues o tres tapes més que l'any passat i es podran degustar, per exemple, croquetes de bolets, estofats de carn amb bolets, arròs, mini hamburgueses o postres amb bolets. Cada tapa costarà 3 euros i es podran comprar a les parades que restauradors del Berguedà instal·laran de punta a punta del carrer Major convertint el centre històric en un bon reclam gastronòmic. Serà de les 7 de la tarda a les 11 de la nit, amb música en directe de duets i solistes.

Berga Comercial, que organitza la mostra, espera que un any més el concurs de tapes sigui un èxit. Segons han recordat membres de l'associació de botiguers, "cada any ha tingut molt bona acceptació, l'any passat es van vendre de mitjana unes 400 tapes per establiment. Tot i ser una temporada fluixa de bolets, els restauradors cuinaran amb diferents classes de bolets.

Les tapes dels 24 establiments que participen al concurs d'enguany seran valorades per un jurat professional format pels berguedans Jordi Royo, psicòleg especialitzat en l'àmbit infantil i juvenil, director clínic d'Amalgama 7; Gemma Puig, meteoròloga de TV3 i Catalunya Ràdio; i Toni Massanés, director general del centre d'investigació culinària Fundació Alícia. El jurat valorarà la qualitat, el producte de la terra, l'ooriginalitat que sigui adient la tapa amb el preu, i entregarà un primer premi valorat en 400 euros i un segon premi de 200 euros amb vals per gastar a Berga Comercial.

A part de les 24 tapes que es presenten al concurs, altres bars i restaurants també n'oferiran aprofitant el reclam de la Berga Bolet.

Activitats tot el dia

A part del concurs de tapes de dissabte al vespre, l'activitat arrencarà ja al matí amb propostes a diferents espais, tal com ha remarcat la presidenta de Berga Comercial, Jordina Serrano.

Al carrer Major, a les 11 h, passejada amb la comparseria de la Bauma dels Encantats i ambientació musical amb Entrompats Band. També hi haurà tallers de pinta cares, pintar il·lustracions, i estampació.

A la plaça de les Fonts, durant tot el dia, 48a edició de les Jornades Micològiques del Berguedà, i parades de bolets i productes relacionats amb el món del bolet. També hi haurà taller de cuina per a infants amb places limitades (cal reserva prèvia al telèfon 661 349 703).

A la plaça Sant Joan, micologia per a totes les edats, amb xerrades i taller de l'ecòleg Daniel Siscart.

A la placeta Ciutat, parades de bolets i productes relacionats amb el món del bolet.

A la plaça de Sant Pere i del Doctor Saló hi haurà, durant tot dissabte, fira d'artesania a càrrec de Bergadart, amb paradetes, demostracions d'oficis i tallers per a totes les edats (de cistelleria, estampació botànica, modelat amb fang, fer un personatge amb elements de la natura, creació de penjolls i de diaris de camps). Tal com ha destacat la regidora de Promoció Econòmica de Berga, Ermínia Altarriba, "hi haurà 14 parades d'artesans, com ara matalassers, forjadors de ferro, joies, tèxtil... i 6 faran els tallers per a infants i adults".

Als carrers Sant Antoni, Instrucció i Menorets, taller de grafiti.

A la plaça Maragall, a partir de les 12 del migdia i com a novetat d'enguany, hi haurà showcooking del restaurant Corpus a càrrec d'Eduard Finestres i maridatge de Júlia Faura de Victòria Vins Gironella, dinar d'arròs a 6 euros la ració. A partir de les 7 de la tarda, primera Fira de Vins de Mínima Intervenció, amb els cellers Comalats, Nessu, Duesales i Vinyes d'Empremta. I actuació musical a càrrec de DJ Mr. F.

A l'antic Cinema Catalunya, a partir de les 10 de la nit hi haurà concert de Format3. A les 11 de la nit, entrega de premis del concurs de tapes del bolet. I per tancar la jornada, concert de David Rosell.

Aparador del bolet

La Berga Bolet, que se celebra sempre el primer dissabte d'octubre i alguns anys coincideix el mateix cap de setmana que la Festa dels Bolets al Pla de Puigventós i altres no, com enguany, és una mostra "per reivindicar i impulsar el bolet, un dels productes estrella del Berguedà, tot i que aquesta temporada van escassos", ha assenyalat la regidora Ermínia Altarriba.

Les 24 tapes que es podran degustar dissabte al preu de 3 euros cadascuna Berga Bolet