L’Ajuntament de Gironella obre les inscripcions per a l’aula multisensorial per a infants de 5 a 11 anys amb necessitats específiques de suport educatiu, i per a les seves famílies. L’espai+5 i famílies es va inaugurar a l’octubre del 2022 i durant el primer curs ha acollit set famílies. 

Està ubicada a la llar d’infants municipal Estel i a part de fer-ne ús els infants que hi estan escolaritzats, vol donar resposta a la demanda de famílies amb diferents necessitats, insuficients recursos públics, problemes de mobilitat i desplaçament a nivell de comarca i dificultats per accedir als recursos privats.

Es tracta d’un servei públic i innovador al Berguedà, ja que «a partir dels 5 anys moltes famílies es troben desateses, tenint en compte que els nens i nenes ja queden fora del sistema públic de cobertura i a les escoles públiques no hi ha recursos suficients. I no tothom pot accedir a serveis privats», explicava Ester Comellas, gerent de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, que també s’ha involucrat en aquest projecte.

L’espai proporciona als infants plaer sensoriomotriu, afavoreix el desenvolupament i la consolidació de processos de comunicació i col·laboració, nodreix la competència i la creativitat i proporciona un espai segur on l’adult el deixa actuar lliurement segons el seu propi interès. Pel que fa a les famílies, l’objectiu es facilitar que tinguin un espai de contenció emocional i escolta, on compartir experiències amb altres famílies, aprendre i treballar temes relacionats amb el desenvolupament dels infants.

Les activitats les dirigiran professionals de la Fundació la Llar, i es faran sessions setmanals d’una hora i mitja de durada en les que hi haurà un espai de recepció, benvinguda i acollida, un espai de relació o joc motriu espontani compartit, un espai creatiu per als infants. Les sessions setmanals amb els infants es combinaran amb sessions regulars amb els pares, Paral·lelament, durant el curs es programaran xerrades adreçades a tota la població.

S’oferiran dos grups, un dimarts i un dijous a les tardes, al preu de 10 euros al mes per infant. Lurdes Roset, regidora d’Educació de Gironella, recorda que aquest servei està cofinançat per l’Ajuntament «perquè sigui accessible per a totes les famílies». 

Les inscripcions estan obertes fins aquest proper divendres, 6 d’octubre. Es poden fer a través d'aquest formulari online.