El jove berguedà, Oriol Vilajuana, va ser un dels tres boletaires d’honor escollits enguany. Vilajuana va treure la millor nota de la comarca en les proves d’accés a la universitat d’aquest any i una de les millors de Catalunya.

Què significa per vostè haver estat nomenat boletaire d’honor?

És una cosa que no hagués imaginat mai i va ser una sorpresa. Però penso que és molt important perquè sé que els bolets són molt importants per la comarca i formar-ne part em fa sentir orgullós.

És boletaire?

Actualment la veritat és que no gaire. Quan era petit sí que hi anava sovint amb el meu avi i m’agradava molt anar amb ell. Ara m’agradaria anar-hi més però és que tampoc tinc molt temps. 

Ara que ha estat nomenat boletaire d’honor t’han vingut més ganes de tornar a buscar bolets?

Ja tenia la predisposició familiar i veient aquest ambient i tot doncs sí que m‘han vingut ganes de poder anar algun dia a buscar bolets i passar un bon matí. 

Va treure la millor nota de les PAU. Com està sent l’inici de curs?

Ara estic a la UPC de Terrassa fent enginyeria aeroespacial. De moment està sent una mica dur però ja m’ho esperava també. Ara toca seguir treballant.

Com és el contrast entre l’enginyeria aeroespacial i el món dels bolets?

Home veig difícil poder fer un aeroport a Puigventós. Realment són dos móns que no tenen molt a veure però jo disfruto formant part de les dues coses.