L’Ajuntament de Puig-reig ha participat el període 2022-2023 al Programa Treball i Formació-Línia Joves tutelats i extutelats, que inclou accions de contractació, formació i acompanyament. L’objectiu principal de la convocatòria és promoure la igualtat d’oportunitats i la no discriminació a l’hora d’accedir al mercat laboral, fomentar la inserció laboral i proporcionar eines i habilitats laborals a través d’experiències professionals.

El programa es dirigeix a joves en situacions d’especial vulnerabilitat (tutelats o atesos per Serveis Socials), d’entre 17 i 25 anys i en situació d’atur. Es fan accions de formació, acompanyament i contractació.

La formació que han adquirit en competències digitals bàsiques ha estat impartida pel Consell Comarcal del Berguedà i l’han compartit amb la resta de joves de la comarca que participaven en el programa.

L'Ajuntament de Puig-reig va contractar dos joves que han pogut adquirir una nova experiència professional i ampliar els seus coneixements en l’entorn laboral. Aquestes experiències els han permès incorporar-se a la brigada com a personal de suport fent tasques de peonatge a través d’un contracte laboral de 12 mesos a jornada completa. Entre d’altres tasques, van treballar en les obres del Parc de la Riera.