Amb l'eslògan "On comencen les festes" arriba la cinquena edició de la Quina Berguedana, una cita que molts berguedans ja tenen marcada en el calendari. "És una manera de començar les festes de Nadal", ha comentat Marc Pons, president de l'Handbol Berga, que és una de les entitats esportives que organitza la Quina, juntament amb el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, els Mountain Runners i la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà.

Es farà el dissabte 16 de desembre, a les 22.30 h, al Pavelló Vell de Berga i els organitzadors esperen omplir. La capacitat serà de 650 persones.

La setmana que ve es posaran a la venda les entrades anticipades, que costaran 25 euros i donaran dret a un cartó de joc i un got reutilitzable. Es podran comprar al bar del camp de futbol de Berga, al bar del pavelló i a Assegurances Pau Bessa.

Els participants jugaran als quatre bingos i a les línies que es faran al llarg de la nit, amb el repartiment de prop de cinquanta lots, la majoria amb col·laboracions de comerços de Berga, que aporten productes. També de d'altres establiments de la comarca i aquest any, a més, hi ha un patrocinador de Navarra. El premi gros serà un viatge valorat en 1.500 euros, amb destinació per escollir.

Els presentadors de l'acte seran els periodistes Èric Calderer i Judit Jordana, acompanyats per PD Toni Malé a la part musical, i de Dani Magyc a la part tècnica.

Una part dels beneficis de la Quina Berguedana es destinaran enguany a l’entitat Creu Roja Berguedà, tal com han remarcat les entitats esportives organitzadores de l'esdeveniment.

Recollida de joguines i tirada de peluixos

Paral·lelament, els clubs esportius de Berga se sumen a la campanya de recollida de joguines noves per als infants més necessitats. Els punts habilitats són el pavelló, el camp de futbol, el local dels Mountain Runners, el del Club Esquí o la seu de Berga Comercial. Es fan arribar a Creu Roja i Càritas, que s'encarreguen que per Nadal cap nen es quedi sense regal.

La campanya es clourà el dissabte 16 de desembre i coincidirà amb la tirada de peluixos solidària. Es farà a les 8 del vespre al Pavelló Nou, a la mitja part del partit del sènior masculí d'handbol. Tots els peluixos que es recullin a la pista s'entregaran a entitats benèfiques.