La plaça de Sant Pere de Berga ha aplegat aquest dissabte una quinzena d’entitats que tenen en comú que els seus projectes fomenten el consum responsable.

La ReFireta, la fira de la prevenció de residus, és un altaveu per donar a conèixer la seva activitat i els seus projectes, i per crear sinergies entre elles. Entre d’altres, hi han estat presents Càritas, Mans Unides, Fundació Horitzó, Ginkgo o el grup Verdaguer7. També Berguedart ha fet un tast dels tallers que porten a terme durant l’any.

El tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal del Berguedà, Marc Vizcano, feia un bon balanç de la mostra: «Les parades i les propostes per fomentar el consum responsable han tingut bona acceptació». 

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga, Guillem Canal, també se’n mostrava satisfet: «Estem contents de poder participar en aquesta fira que organitza el Consell i de conscienciar a la ciutadania que sobretot cal reduir la quantitat de residus que generem».

A part de les parades de la plaça de Sant Pere, s'ha exposat el projecte Delícies del Berguedà a la plaça Sant Joan i s'ha fet la fira Berga Antic, d’antiguitats i col·leccionisme, a la plaça de les Fonts.