Pep Bou, el geni de les bombolles de sabó, serà dissabte a Berga per protagonitzar l'espectacle "Bombolles de Patum", acompanyat de Martín Cattani i al costat de la Cobla Berga Jove que interpretarà peces patumaires en directe.

L'acte servirà per commemorar el 18è aniversari de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat. El 25 de novembre del 2005 la UNESCO va fer la proclamació de la Patum com a festa universal i per Berga és una data marcada al calendari. L’any passat es va renovar el format de l’acte per dotar-lo d’un valor més artístic i popular mitjançant la projecció de fotografies a la façana de l’església de Santa Eulàlia i la interpretació de música en directe.

L'alcalde accidental de Berga, Aleix Serra, ha explicat que la bona acollida de la iniciativa de l’any passat ha refermat “la idea de continuar amb aquest tipus de commemoració més participada, perquè pugui atraure més gent i sigui més espectacular”. Serra ha destacat la rellevància artística de poder comptar amb Pep Bou i la Cobla Berga Jove a l’hora de celebrar aquest aniversari.  

L’acte començarà a les 8 del vespre a la plaça de Sant Pere i estarà conduït pel periodista berguedà Xavi Rossinyol i tindrà la presència d'una seixantena de joves que enguany també van néixer el 2005 i aquest any han complert o compliran la majoria d'edat.

Des del balcó de l’Ajuntament de Berga, amb els llums de la plaça apagats i amb una il·luminació específica, Pep Bou crearà amb aigua i sabó formes, colors i moviments a l’aire, inspirant-se en les músiques interpretades en directe pels membres de la Cobla Berga Jove.

L’actor i mim, Pep Bou, ha comentat que tot i que l’espectacle se surt de l’àmbit teatral al qual està acostumada la companyia que encapçala, els va semblar “una proposta molt interessant”. L’artista i mag de les bombolles ha esmentat el treball efectuat conjuntament amb la formació musical berguedana a l’hora de fer una recomposició dels temes i adaptar-los. “Per a nosaltres ha estat una manera diferent de fer bombolles i estem molt entusiasmats de venir i fer aquest espectacle a Berga”. Pep Bou ha avançat que intentaran crear l’àliga de la Patum amb bombolles de sabó.

Joan Serra, representant de la Cobla Berga Jove ha explicat que “per les característiques de l’espectacle ha estat necessari modificar l’estructura d’alguns balls i podrem sentir algunes sorpreses a les quals no estem acostumats”. En aquest sentit, Serra s’ha referit al fet de sentir les músiques patumaires a través de la sonoritat que ofereix la cobla i les modificacions de l’estructura musical de les peces seleccionades. El músic espera que “la proposta agradi al públic i que es pugui repetir l’èxit que va tenir la projecció de fotografies de l’any passat, ja que va ser un molt bon espectacle”.

Vides de Patum

L’acte també inclourà un reconeixement a les persones que aquest any han participat en l’audiovisual ‘Vides de Patum’. Es tracta d’una iniciativa que recull els records i les vivències de persones vinculades a la festa en format d’entrevista breu que es publicaran a la pàgina web i les xarxes socials de La Patum. En aquesta ocasió, les persones que protagonitzaran aquests vídeos són: Ton Elías, que va formar part de les comparses de la Guita Grossa i els Gegants; Emília Rodríguez, vinculada amb La Patum tota la vida des de diferents àmbits; i Ramon Vilalta, geganter que sempre va portar la Geganta Vella i posteriorment, va ser cuidador de La Patum Infantil.

En l’acte també es farà un reconeixement a Carme Polo, redactora de la candidatura de La Patum el 2005 per optar al reconeixement de la Unesco, que intervindrà per recordar com es va gestar l’efemèride que es commemora el 25 de novembre. I la festa es clourà amb una sorpresa que no s'ha volgut rebel·lar.